Як вибрати плед для інтер'єру у скандинавському стилі

Скандинавський стиль характеризується простотою, лаконічністю та затишком.

Тут ви не зустрінете помпезних меблів, кришталевих люстр з вензелями та інших атрибутів розкоші. Жителі Північної Скандинавії постаралися привнести до своїх інтер'єрів максимальну кількість сонячного тепла, якого так не вистачає у їхньому регіоні.

  • А що є головним атрибутом затишку?

Звісно ж, пледи. Саме про вибір пледів для інтер'єру у скандинавському стилі ми поговоримо у цій статті.

Колірна палітра

Потрібно вибирати текстиль для інтер'єру, відштовхуючись від основної палітри кольорів. Для скандинавського стилю характерна чорно-сіро-біла кольорова гама. Якщо купити плед яскравого контрастного кольору, він візуальним акцентом в інтер'єрі.

чорно-сіро-білий плед

З відтінками сірого відмінно поєднується жовтий, темно-синій, смарагдово-блакитний та пудровий. Якщо ви купуєте текстиль у зимову пору року, зверніть увагу на моделі з картатим та скандинавським орнаментом. Великий вибір стильних пледів https://billerbeck.ua/blankets/. Пледи від виробника Біллербек зігріють вас навіть у найхолодніший зимовий вечір, тому що створюються вони виключно з якісних матеріалів.

Матеріал виготовлення

Всі пледи, представлені на сучасному ринку, за матеріалом виготовлення діляться на синтетичні, натуральні та змішані. Натуральними вважаються хутряні, вовняні, бавовняні та бамбукові. Їх часто вибирають для спалень та дитячих кімнат. Такі пледи добре пропускають повітря та вбирають зайву вологу, що є безперечним плюсом при щоденному використанні. До синтетичних відносяться акрилові, флісові та поліестерові. Вони за вартістю дешевші, та й у догляді простіше.

У змішаних, як ви вже здогадалися за назвою, можуть комбінуватись різні матеріали. Щодо скандинавського інтер'єру, матеріал виготовлення пледа значення не має. Орієнтуйтесь на власні уподобання при покупці.

Прикраси

Якщо подивитися картинки зі скандинавськими інтер'єрами в інтернеті, часто можна зустріти на них пледи з бахромою та помпонами із пряжі. Вони виглядають мило та дуже затишно, ідеально підходять для дитячих та підліткових кімнат.

Однак добре такі пледи виглядають на літніх верандах і в куточках для читання. Бахрома та помпони - максимальні прикраси, які допускає скандинавська стилістика. Handmadeidea.com.ua вважає – чим простіше текстиль, тим гармонійніше він впишеться в інтер'єр.

Зберегти та поділитися:


Читайте також:

Одна думка про “Как выбрать плед для интерьера в скандинавском стиле”

  1. Галина

    Мені дуже подобаються такі пледи, є ще яскравіші, у червоно-біло-синю клітинку. Але якщо він із натуральної пряжі — вартість його більша за мою місячну пенсію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *