В'язані килими та пуфи з овечої вовни

Овечки – це велике кохання та натхнення для молодого дизайнера з Голландії Christien Meindertsma. Дівчина робить своїми руками на величезних спицях в'язані килими та пуфи, як правило, значних розмірів.

в'язані пуфи Сhristien Meindertsma

Шерсть, з якої пов'язані пуфи та килимки, зістрижена з овець, яких тримає сама Сhristien. Дівчина особисто спостерігає за тим, як стрижуть її улюблених тварин, потім збирає всю острижену вовну і власноруч робить з неї пряжу за старовинною технологією, причому завтовшки з невеликою канатою. Потім, озброївшись спицями нестандартно великого розміру, в'яже вовняні пуфи, килими, крісла та інші затишні предмети меблів та інтер'єру.

процес в'язання, Сhristien Meindertsma

Найулюбленішими творами дизайнера є вовняні в'язані килими різних розмірів та кольорів. Цікаво, що дівчина називає їх інсталяціями, тому що ними можна і потрібно милуватися, а не лише використовувати за призначенням. Думаю, що це визначення можна віднести і до всіх інших в'язаних меблів Сhristien Meindertsma. Для створення килимів дизайнер використовує величезні спиці завдовжки 1,2 м кожна. На в'язання одного великого килима може знадобитися шерсть вісімнадцяти овечок. Але в результаті виходить дуже цікава і затишна річ, що нагадує пов'язаний бабусею шарфик.

в'язані килими Christien Meindertsma

в'язані килими christien meindertsma

Також Сhristien Meindertsma відома своєю тягою до дослідження сировини та продуктів. У 2004 році вона випустила свою першу книгу під назвою Checked Baggage (Перевірений багаж), в якій були представлені фотографії предметів, конфіскованих на контрольно-пропускному пункті в аеропорту. А у 2007 році вийшла друга книга «PIG 05049», присвячена дослідженню зв'язків між сировиною, постачальниками та споживачами продукції.

Ну а ми поки помилуємося ще на в'язані килими та вовняні пуфи.

в'язані вовняні пуфи christien meindertsma

зелений вовняний пуф christien meindertsma

червоний вовняний пуф christien meindertsmaв'язані пуфи і килим christien meindertsma

білий пуф christien meindertsma

Такі вовняні пуфи зроблять будь-який будинок дуже затишним та теплим.

процес виготовлення пуфу christien meindertsma

Відео з розповіддю Christien Meindertsma про себе, свою творчість та філософію.

Зберегти та поділитися:


Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *