Профнастил: особливості матеріалу та секрет економії

Профнастил — один із найпопулярніших будівельних матеріалів на сучасному ринку.

Залежно від товщини, висоти профілю та інших характеристик, цей матеріал вибирають для роботи з різними завданнями. З нього роблять огорожі, їм обшивають стіни, покрівлю, є також несучі варіанти профнастилів, коли вони здатні витримувати великі навантаження і використовуються для перегородок, зведення таких об'єктів, як склади, ангари.

Оскільки профнастил відрізняється різноманітністю характеристик, підібрати його можна під будь-яке завдання. Якщо ви живете в Києві або в будь-якій іншій точці України, найпростіше це зробити тут: https://www.arsenal-center.com.ua/profnastil/ - На сайті виробника "Арсенал-Центр".

Плюси профнастилу та його різноманітність

Такий матеріал відрізняється не тільки за розмірами та висотою профілю. Одна з найважливіших характеристик - це покриття, яке захищає профнастил від негативних факторів і робить його довговічним. Для закріплення властивостей матеріалу використовується метод цинкування - це потрібно, щоб листи протистояли корозії, не псувалися під впливом вологи. А ще профнастил покривають додатковим шаром захисним. Найбільш потрібні рішення - це ПВХ і поліестер.

ПВХ - це недороге покриття, яке відмінно справляється зі своїми завданнями, але воно менш стійке до сонячного випромінювання і під впливом прямих сонячних променів через кілька років втрачає частину своїх властивостей. Саме тому профнастил для даху або стін з таким покриттям не рекомендують використовувати в південних регіонах, де в році дуже багато сонячних днів. Зате у відповідних температурних умовах ПВХ відмінно протистоїть середовищі з підвищеним рівнем забруднення.

Поліестер краще переносить сонце та перепади температур, тому підходить для більшості кліматичних умов. Це покриття буває як глянсовим, так і матовим - як правило, покупцям доступні різні рішення за каталогом RAL. Але на практиці використовують не так багато кольорів: переважно це синій, зелений, бордовий, коричневий. Вони нейтральні та підходять для встановлення в більшості умов.

Інші переваги матеріалу

Неважливо, йдеться про профнастил покрівельний або стіновий, цей матеріал матиме спільні плюси:

  • Невелика вага — він значно спрощує процеси транспортування та монтажу.
  • Простота монтажу. Листи легко різати, при падінні вони не ламаються. Кріпляться вони на звичайні металовироби, що дозволяє витрачати мінімум часу.
  • Доступна ціна. А якщо ви вирішите купити вироби у компанії «Арсенал-Центр», яка сама їх виробляє, то можна заощадити ще більше.
  • Привабливий вигляд. Профнастил завжди виглядає акуратно – його дуже важко зіпсувати.
  • Жодних проблем з доглядом за поверхнею. Дах, паркани та стіни очищаються самі - під впливом природних опадів. Але якщо знадобиться, поверхню можна обдати зі шланга звичайною водою і вона буде чистою.

Якісний профнастил з надійним покриттям – це вигідне вкладення грошей. Матеріал прослужить не один десяток років і абсолютно не вимагатиме жодної уваги.

Зберегти та поділитися:


Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *