Великий стіл зі старих дверей своїми руками

Якщо потрібно поміняти вхідні двері в приватний будинок або квартиру, не поспішайте позбавлятися старих дверей, особливо якщо це добротний виріб з дерева. Старі двері завжди знайдеться застосування в інтер'єрі будинку як оригінальний декор або новий предмет меблів. З масивних вхідних дверей можна зробити великий обідній або робочий стіл у вінтажному стилі!

великий обідній стіл зі старих дверей

Матеріали для роботи:

  • непотрібні старі двері, бажано з дерева;
  • каркас від старого столу з ніжками або окремо 4 ніжки з дерева чи металу;
  • кріпильний матеріал;
  • скло (опціонально);
  • лак, фарба (опціонально).

Як зробити стіл зі старих дверей?

Крок 1. Для початку зніміть двері з петель. Уважно огляньте її і подумайте, який стіл ви робитимете з неї. Якщо двері зовсім у поганому стані, бажано їх упорядкувати: зняти стару фарбу, відшліфувати, покрити лаком або фарбою. Якщо зовнішній вигляд вас влаштовує, можна тільки почистити дерево і зняти зайву фурнітуру. Принадність старих дерев'яних дверей — у їхньому ретро зовнішньому вигляді зі слідами часу.

Крок 2 Після того, як зовнішній вигляд дверей-стільниці доведений «до розуму», прикріпіть її до бази. Як ніжки можна використовувати каркас від іншого столу, заздалегідь куплені дерев'яні або металеві ніжки, котушку від промислового кабелю, стопки книг або журналів, металеві водопровідні труби та багато іншого. Якщо ви робите вдома ремонт, то, напевно, знайдете цікавий матеріал для повторного використання.

Крок 3 Якщо поверхня дверей нерівна, з різьбленням та візерунками, тобто сенс укласти поверх дверей стільницю із загартованого скла або прозорого акрилу (плексигласу) для зручності використання столу. Інакше буде складно підтримувати чистоту та витирати пил.

великий стіл із двостулкових дверейвеликий стіл зі старих дверей

Зверніть увагу на різні варіанти столу із дверей нижче. Кінцевий дизайн залежить тільки від вашої фантазії та наявних варіантів. Також бажано брати до уваги стиль інтер'єру, в якому передбачається поставити стіл із дверей. Елементи бохо-шику, еклектики, кантрі, лофта чи індастріалу в інтер'єрі допоможуть гармонійно вписати такий стіл в атмосферу. Як правило, столи з дверей встановлюють у приватних будинках та на дачах.

стіл із дверей своїми руками

Великий вибір зовнішніх вхідних дверей замість старих в інтернет-магазині https://holz.ua/dveri/vhodnye/naruzhnye/

масивний стіл зі старих дверейобідній стіл зі старих дверей

vintage стіл зі старих дверей

Зберегти та поділитися:


Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *