Ідеальний набір – 6 видів ножів, необхідних на кухні

Облаштовуючи кухню своєї мрії кухонним приладдям, неодмінно не варто забувати про професійний набір ножів. Це інструменти, необхідні для приготування будь-якої страви. Якісні кухонні ножі прослужать вам довгі роки, особливо якщо пам'ятати про їх регулярний догляд і правильне заточування. На перший погляд може здатися, що кількох гострих, випадково вибраних ножів достатньо, щоб різати та подрібнювати всілякі інгредієнти. Але велика кількість видів кухонних ножів доводить, що підібраний на кшталт продукту ніж може значно скоротити і поліпшити процес приготування улюблених страв. Які типи ножів потрібні на кухні? Ми розповімо нижче. У цій статті ви дізнаєтеся про шість типів кухонних ножів, необхідних на кожній кухні.

Який тип ножа вибрати?

Вибір кухонних ножів залежить від того, які страви найчастіше подають на ваш стіл. Якщо ви вегетаріанець, то, напевно, на своїй кухні знайдете більш універсальні види ножів для нарізок фруктів і овочів. Людям, які люблять морепродукти та їдять багато риби, не обійтися без обробного ножа. Якщо ви любитель м'ясних страв, на вашій кухні обов'язково має бути кухарський ніж чи тесак. Звичайно ж, найкращим варіантом буде придбати готові набори ножів на Посудчим підбирати їх окремо. Незалежно від типу ножів, які ви збираєте, вибирайте вироби, виготовлені з матеріалів найвищої якості, наприклад, в інтернет-магазині «Світ посуду» – їх покупка швидко окупиться, а приготування їжі стане справжнім задоволенням.

1. Кухарський ніж

Це, мабуть, один із найбільш універсальних ножів на ринку для різання овочів, фруктів, зелені та м'яса. Це ніж, який найчастіше використовують на кухні, тому якість його виготовлення та систематичний догляд за ножем надзвичайно важливі. Кращими ножами даного типу вважаються Fiskars та Gerlach, для яких характерні високоякісні матеріали, ідеальний баланс та ергономічний, стильний дизайн. Кухарський ніж підійде практично у будь-якій ситуації. Ви можете використовувати його, щоб нарізати інгредієнти на дрібні шматочки або нарізати більшими кубиками.

2. Ніж сантоку

 

Це ще один універсальний ніж, який можна використовувати поперемінно з кухарським ножем. Він відрізняється більш плоским мечем і додатковими заглибленнями з боків. Завдяки виїмці нарізані інгредієнти не прилипають до поверхні ножа, а нарізка липких харчових продуктів стає більш зручною. Це японський тип ножа, який став надзвичайно популярним, переважно через зручну форму леза.

3. Філейний ніж

Призначається для обробки філе і його також називають ножем для обвалки або рибним ножем. Це довгий ніж з вузьким лезом, що має таку форму, що його кінчик загострений і має трикутну форму. У обробного ножа гнучке лезо, за рахунок чого ніж легко відокремлює м'ясо від кісток. Його специфічна тонка структура та гострота дозволяють точно нарізати ніжне м'ясо, ефективно запобігаючи його розриву та подрібненню.

4. Ніж для хліба

Що найбільш характерно для цього типу ножів, так це широке зазубрене лезо. Напівкруглі зубці хлібних ножів дозволяють точно нарізати булочки чи хліб. Ніж може розрізати товсту та тверду кірку хліба, не ушкоджуючи м'яку внутрішню частину хліба. Ніж бездоганно підійде для різання всіх видів булочок або хліба, але він годиться для різання овочів, таких як помідори. Його також можна використовувати для нарізки м'яса.

5. Для чищення фруктів та овочів

Цей невеликий ніж має відносно коротке лезо з гострим кінцем. Ніж використовується для різання овочів та фруктів, а також може використовуватись для очищення шкірки. Гострокінцевим лезом можна прорізати отвори в овочах і точно нарізати овочі дрібними кубиками.

6. Ніж для сиру

Він має особливу форму леза, яке поділяється на два шипи. Завдяки такому кінці ножа можна набивати скибочки або шматочки сиру та зручно переносити їх на таці. Лезо ножа для сиру має отвори, щоб скибочки сиру не прилипали до поверхні. Ніж має невеликі розміри, вузьке лезо та тонку конструкцію.

Зберегти та поділитися:


Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *