Проект бетонного монолітного будинку

Спроектований як монолітна структура, цей простий на вигляд бетонний будинок розташований у мальовничій місцевості Словенії та є сучасним поглядом на традиційні котеджі. Проект належить архітектурній студії Dekleva Gregori? Arhitekti, головною особливістю якого є бетонні стіни та оздоблення фасаду каменем.

compact-slovenia-house-01

Невеликі компактні котеджі досить популярні в цьому регіоні, і цей бетонний будинок поєднує елементи як сучасної, так і класичної архітектури.

compact-slovenia-house-02 compact-slovenia-house-03 compact-slovenia-house-04Кам'яне облицювання і грубий бетон роблять зовнішній вигляд грубуватим і незатишним, але всередині ситуація більш дружня і зручна для проживання. Особливістю інтер'єру є застосування концепції будинку в будинку.

compact-slovenia-house-05 compact-slovenia-house-0506

compact-slovenia-house-07Перший поверх – це відкритий громадський простір у мінімалістському стилі, де є вітальня, кухня та спільна ванна кімната. Колірна гама проста і ґрунтується, головним чином, на нейтральних тонах. Сірий колір гармонійно поєднується з натуральними відтінками дерева, а також чисто білими елементами.

compact-slovenia-house-08Дерев'яні сходи ведуть на другий поверх. Під сходами розташоване робоче місце, а простір під сходами використовується як книжкові полиці.

compact-slovenia-house-09Спальня, дитячий та ігровий простір розташовані на другому поверсі. Кожна кімнатка нагадує окремий дерев'яний будиночок зі своїм похилим дахом. Загальний простір між кімнатами проглядається з першого поверху, а щоб запобігти падінню, з обох боків натягнута мотузкова сітка.

compact-slovenia-house-10 compact-slovenia-house-11

Спальня в стилі мінімалізму дихає простотою та чистотою. Жодних зайвих деталей, натуральне дерево, білі панелі та віконце в даху.compact-slovenia-house-12До речі, бетонний будинок має дуже мало вікон. Ця особливість є загальною та традиційною для регіону. Але архітектори все ж таки передбачили на додаток до вікна на фасаді два невеликі вікна в схилі даху.

compact-slovenia-house-13

Овальний паркан оточує бетонний будинок з одного боку, трохи пом'якшуючи сувору текстуру та прямі кути. Крім того, будинок побудований на схилі і овальна огорожа покликана приховати це.

compact-slovenia-house-17 compact-slovenia-house-14

Зберегти та поділитися:


Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *