Агроволокно: особливості матеріалу та способи використання для захисту рослин

Агроволокно — новий полімерний матеріал, з яким життя дачників полегшало. Він допомагає отримувати високі врожаї за мінімальних трудових витрат. З його допомогою можна створити сприятливі умови для рослин, стимулювати врожайність та швидке зростання.

Що таке агроволокно?

Матеріал, що зовні нагадує тканину, виготовляється зі стабілізованого поліпропілену з найтоншою структурою. Дрібно-пориста поверхня пропускає повітря, сонячне світло, воду. Він не має токсичності, не акумулює та не виділяє шкідливі речовини. Використовуючи його, можна досягти наступних результатів:

  • захистити насадження від заморозків;
  • врятувати врожай від комах-шкідників, птахів;
  • запобігти сонячним опікам у рослин;
  • захистити від граду, вітру;
  • створити оптимальну вологість;
  • перешкоджати зростанню бур'янів.

Важливо, що агроволокно не руйнується під впливом сонця, оскільки містить ультрафіолетові стабілізатори. Також не боїться низьких температур, навіть сильні морози не позначаються на його міцності. Характеризується слабким водопоглинанням, тому не гниє і не пліснявіє.

Як вибрати агроволокно?

Для боротьби із бур'янами використовують чорне агроволокно. Воно не пропускає ультрафіолетові промені до ґрунту, тому бур'яни не розвиваються. Перед посадкою грядку повністю вкривають полотном, після чого вирізають дірочки під розсаду або розтинають хрестоподібно. До ґрунту надходить тепло, волога та кисень, у ньому розвиваються корисні для рослин мікроорганізми. Земля не пересушується, тому поливати можна рідше.

Біле полотно використовується не як мульча, а як захисний матеріал. Рослин під таким укриттям комфортно, так як створюється сприятливий мікроклімат. При використанні тонкого матеріалу можна обійтися без дуг та опор, достатньо накинути його на насадження. Також агроволокном білого кольору вкривають кущі та плодові дерева на зиму, рятуючи від морозів.

Як використати чорно-білий матеріал?

Двоколірне полотно - це новинка у виробництві матеріалу, що мульчує. Першою його виробництво освоїла компанія Agreen, яка займає лідируючі позиції серед європейських виробників агроволокна. Ця компанія, працюючи за італійською технологією із застосуванням власних інноваційних розробок, випускає особливо міцну продукцію.

Укладається матеріал чорною стороною донизу, що перешкоджає розвитку бур'янів. Світлий шар сприяє відображенню сонячного світла і захищає коріння та нижнє листя від перегріву. Урожай встигає раніше, а при використанні на полуничних плантаціях ягоди набувають рівномірного забарвлення.

Щоб агроволокно стало надійним помічником, необхідно усвідомлено підходити для його вибору. І тоді плодово-ягідні та овочеві культури порадують чудовим урожаєм, а декоративні рослини здивують красою. Handmadeidea.com.ua бажає Вам чудового врожаю!

Зберегти та поділитися:


Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *