Тепла підлога у спальні: покращуємо інтер'єр ефективним опаленням

Популярність опалення підлоги зростає в країні дуже швидкими темпами. У нових будинках воно з'являється дуже часто. Йдеться не тільки про такі приміщення, як ванна кімната або коридор, все частіше цей тип опалення з'являється і в спальнях.

  • Тепла підлога — чи це хороший вибір?
  • Що думають про нього користувачі та як його поява впливає на здоров'я домочадців?

Теплі підлоги в спальні - так чи ні?

Які переваги підлогового опалення?

Безумовно, тепла підлога має безліч переваг, якщо вона виготовлена з високоякісних матеріалів та встановлена професійною компанією. Чому варто ухвалити рішення про його монтаж?

  • Це низькотемпературне рішення, тому його вартість не відноситься до дорогих.
  • Завдяки цьому варіанту легко отримати тепловий комфорт у спальні. Повітря не пересушене.
  • Усуваєте проблему великого обсягу пилу в інтер'єрі, тому що циркуляція повітря відбувається помірними темпами.
  • Тепла підлога гарантує економію простору, не потрібно використовувати простір для встановлення класичних радіаторів.
  • Можна вільно програмувати температуру, щоб насолоджуватися комфортом під час сну та відпочинку у спальні.

Враховуючи кількість переваг, пов'язаних із цим варіантом, неважко зрозуміти, що класичні обігрівачі все частіше замінюються у спальні на обігрівачі під поверхнею підлоги. Однак необхідно також усвідомлювати той факт, що і такий обігрів не позбавлений недоліків.

У чому недоліки цього? Витрати на встановлення цього типу опалення в старому будинку можуть бути занадто високими. У деяких квартирах взагалі немає варіантів для встановлення опалення підлоги (як у спальні, так і в інших інтер'єрах).

На думку деяких людей, тепла підлога не дуже сприятливо впливає на комфорт сну. Однак багато людей заперечують це і підкреслюють, що температура у разі обігріву підлоги в будь-якому випадку в середньому на два градуси нижче, ніж у класичних радіаторів.

Варто також знати, що швидко змінити температуру не вдасться. Тому такий варіант більше підходить для тих будинків, де немає великих втрат тепла.

Підлога з підігрівом чи радіатори?

На це питання важко відповісти однозначно. Любителі класичних рішень продовжують у нових будинках встановлювати настінні обігрівачі, вважаючи цей тип опалення перевіреним, ефективним та безпечним.

Тим не менш, все більше і більше людей йдуть в ногу з часом, прагнучи використати сучасні варіанти у своїх чотирьох стінах.

Тому тепла підлога у спальні (і в інших типах приміщень, таких як ванна кімната, коридор чи кухня) з'являється все частіше. Іноді в будинках використовуються обидва рішення.

Завдяки цьому в деяких приміщеннях є підлога з підігрівом, інші кімнати нагріваються розміщеними на стінах радіаторами.

Користувачі цінують зручність цього рішення і те, що простір не займається класичними настінними обігрівачами. Тим не менш, варто пам'ятати, що підлога з підігрівом у спальні має бути ідеально змонтована, також важливо, як мебльований простір і як він організований. Є повідомлення, що це ідеальний варіант для алергіків.

Вистачає, звісно, і негативних голосів на багатьох дискусійних форумах. В основному підкреслюється трохи більш висока вартість установки цього типу обігріву або хоча б те, що ви не можете очікувати на швидкі зміни температури в інтер'єрі. А в іншому все відмінно!

Відгук про електричне підігрів підлоги.

За матеріалами rdim.ua.

Зберегти та поділитися:


Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *