Чому смартфони з кожним роком стають більшими?

Кожне наступне покоління смартфонів виявляється кращим за попередній. Підвищується продуктивність та автономність, змінюються характеристики дисплея, з'являються додаткові телефотомодулі. Останні 10 років простежується чітка тенденція у бік збільшення розмірів гаджета. Якщо спочатку споживачам це подобалося, то останнім часом новомодні девайси перестали поміщатися в кишені, барсетки та клатчі. Навіщо виробники продовжують збільшувати екрани і, коли це закінчиться, читайте в нашій статті.

Чому виробники збільшують розмір смартфонів?

Перші мобільники були дуже маленькими, і батарея у них теж була маленькою. Ємності з лишком вистачало на кілька днів, тим більше, що послуги зв'язку були досить дорогими, тому дзвінки були нечастими.

З здешевленням зв'язку та розвитком мобільного інтернету ситуація змінилася. Люди почали використовувати телефон частіше, акумулятори почали розряджатися швидше. Будь-хто, хто пам'ятає шкільний курс фізики, знає, що чим більший розмір батареї, тим більша її ємність. Виробники врахували побажання цільової аудиторії та стали оснащувати пристрої потужнішими акумуляторами.

Великий акумулятор – корпус відповідного розміру. А в такій ситуації логічно оснастити пристрій трохи більшим екраном і уявити це як інновацію та прорив.

Розвиток технологій та можливості їх реалізації на великому екрані збільшували навантаження на батарею. Батареї ставали габаритнішими, що, своєю чергою обумовлювало габарити дисплея. Природний перебіг подій зупиняє той факт, що у певний момент смартфон наступного покоління зрівняється за своїми габаритами із планшетом. Отже, споживач може переживати – процес зростання має власну кінцеву точку.

Які потреби використовують телефони з величезними екранами?

Великі екрани реально потрібні у двох випадках: для запуску ігор та перегляду відео. Подібні пристрої доречні у відрядженні, поході, тривалій поїздці, коли немає можливості влаштуватись перед плазмовою панеллю або потужним ігровим комп'ютером. Якщо за родом діяльності вам доводиться часто переміщатися країною, то транспортування навіть нетбука може виявитися обтяжливим. Смартфон з величезним екраном – ось що допоможе прикрасити дозвілля далеко від дому.

Найбільший смартфон у 2021 році

Якщо не брати до уваги моделі-розкладачки та маловідомі бренди, то на сьогоднішній за величиною екрану лідирує Samsung Galaxy S20 Ultra. Його діагональ – 6,9 дюйми. За своїми технічними характеристиками це дуже просунута модель, а ємність батареї становить 5000 мА*год.

У рейтингу смартфонів-велетнів також присутні:

  • Tecno Spark 5 Air (6,9 дюймів);
  • Tecno Pouvoir 4 (6,95 дюймів);
  • Samsung Galaxy Note 20 Ultra (6,9 дюймів).

Що робити, якщо потрібний хороший, але компактний смартфон?

На щастя, багато виробників розуміють, що далеко не всім потрібен смартфон-велетень. Серед продукції відомих компаній є гаджети, розраховані на цільову аудиторію із протилежними потребами. У 2020 році Apple презентувала лінійку iPhone 12, серед яких – компактний та продуктивний iPhone 12 mini з діагоналлю 5,4 дюйми. Ще раніше під егідою бренду було випущено айфон SE, діагональ якого – лише 4,7 дюйма. Пристрій цілком сучасний, і при цьому вміщається в нагрудну кишеню сорочки і бічна кишеня джинс.

Зберегти та поділитися:


Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *