Різнокольоровий навіс із пластикових пляшок

Чи можуть відходи життєдіяльності людини у вигляді пластикових пляшок стати цікавим проектом для дому та саду? Ще як можуть! Американський дизайнер Garth Britzman створив незвичайний навіс із пластикових пляшок своїми руками для стоянки машин.

навіс із пластикових пляшок своїми руками

Такий навіс із пластикових пляшок дає тінь, що важливо для запобігання нагріванню автомобіля, але від дощу не врятує. Крім того, навіс знизу виглядає яскравим завдяки підфарбованій воді на дні пляшок.

різнокольоровий навіс із пластикових пляшок

Як зробити навіс із пластикових пляшок своїми руками?

  1. Як основу для навісу збудуйте дерев'яний каркас із чотирьох вертикальних брусків та горизонтальних перекладин.
  2. Натягніть на поперечини сітку, тканинну або дротяну - на стеку ми вішатимемо пляшки.
  3. Підготуйте пластикові пляшки із кришечками. У цьому проекті навісу було використано 1500 літрових пляшок з-під різних напоїв. Етикетки видаліть, пляшки вимийте.
  4. Продумайте колірну схему навісу. Це може бути певний малюнок, зображення (усмішка, сонце, символ) або просто абстрактний візерунок, градієнтний перехід відтінків тощо. Непросто уявити всю картину загалом. Проте, відштовхуючись від бажаного результату, починайте заповнювати пляшки підфарбованою водою. Наливати воду можна на саме денце. Розфарбовувати воду можна як харчовими барвниками, і водорозчинними фарбами для малювання.
  5. У кожній кришечці проробіть два отвори посередині і зав'яжіть міцну тонку мотузку або волосінь. Можна пробити по одній дірочці, просмикнути мотузку і зі зворотного боку кришечки зав'язати великий вузол.
  6. Закрутіть кришечки з мотузкою на пляшки та починайте їх підвішувати за сітку згідно зі схемою. Також пляшки можна вішати на різній висоті, це додасть навісу об'єму. Пляшки між собою можна склеїти. Тоді навіс із пластикових пляшок не буде так гуляти від вітру та плутатися у нитках.

майстер-клас навіс із пластикових пляшок своїми руками

майстер-клас різнокольоровий навіс із пластикових пляшок своїми руками

майстер-клас різнокольоровий навіс із пластикових пляшок

Зберегти та поділитися:


Читайте також:

Думки 2 про “Разноцветный навес из пластиковых бутылок”

  1. Александр

    Вода в пляшках швидко прокисне (особливо, якщо підфарбувати харчовими барвниками) і вся ця конструкція буде цвісти і сильно смердіти.

    1. YuPo

      Згодна. Тоді можна фарбувати вітражними фарбами прямо дно пляшки. Або заповнювати пляшки кольоровим піском. Роботи буде більше, але справді цвісти і неприємно пахнути не буде. Дякую!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *