Кашпо та квіткові горщики з взуття, сумок та одягу

Ще одна можливість поглянути на звичайні речі в новому світлі і побачити їх зовсім інше призначення. Чи можете ви уявити, що в кишенях старої куртки може рости бегонія, а в рюкзаку, що зносився, пустити коріння невелике деревце? Будь-які старі речі стануть у пригоді для такого декоративного оформлення рослин. Оригінальні горщики з взуття, сумок, головних уборів і навіть одягу прикрасять не тільки сад і дачу, а й інтер'єр міської квартири.

Для того, щоб зробити незвичайні квіткові горщики або кашпо, стане в нагоді будь-яке старе взуття, непотрібні сумки, кепки, верхній одяг з кишенями або штани. Найчастіше садівники як контейнери для рослин використовують взуття, причому будь-яке, від шкіряних туфель до гумових чобіт або шльопанців. Також нерідко зустрічаються кашпо із жіночих сумок. А ось варіанти горщиків з одягу чи головних уборів – справді рідкість.

квіткові горщики з туфель

Кашпо чи квітковий горщик?

Речі можна використовувати як кашпо, так і висаджувати рослини безпосередньо в взуття або сумку.

квіткові горщики із взуття

У першому варіанті квіти садять у звичайний квітковий горщик, який позика вже вставляється в кашпо зі старої речі, тому ніяких додаткових дій робити не треба, хіба можна розфарбувати або розписати старий черевик, прикрасити сумку.

квіткові горщики із взуття

Якщо ж ви вирішили зробити горщик для квітів, то підійде далеко не будь-яка річ. Адже, крім естетичної функції, такий квітковий горщик повинен прослужити довго і при цьому рослина повинна мати всі умови для здорового росту. Насамперед, потрібно подбати про дренажну систему. Для цього у взутті можна зробити отвори в підошві, а самі горщики ставити на блюдце або піднос для збору зайвої води. Шкіряне та гумове взуття прослужить довше. Якщо ж ви в якості горщика хочете використовувати ткані вироби - кеди, сумки або кепки, потрібно обов'язково укласти всередину вологостійкий шар для запобігання намокання і псування тканини. Використовуйте плівку або спеціалізовані кишені для квітів. Знову ж таки, не забувайте про дренаж, наприклад, насипте на дно сумки шар гальки, а потім тільки садіть квіти в ґрунт.

Давайте подивимося, які можуть бути горщики та кашпо зі старих речей.

Кашпо та квіткові горщики із взуття

горщики зі старих черевиків квітковий горщик із кроксів квітковий горщик із дитячого взуття квіткові горщики з гумових чобіт старі черевики як квіткові горщики кашпо з чобіт кашпо з кеду кашпо з ковзана

Кашпо та квіткові горщики із сумок

квітковий горщик із рюкзака квітковий горщик із сумки сумки як кашпо кашпо з сумки та взуття кашпо із сумок кашпо із плетеної сумки

Кашпо та квіткові горщики з одягу та головних уборів

квітковий горщик із куртки квітковий горщик із кепки кашпо з головних уборів кашпо з джинс

Зберегти та поділитися:


Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *