Приставний столик - овечка Сальвадора Далі

Приставний столик Xai - унікальний предмет меблів, єдиний у своєму роді, виконаний в унікальному стилі. Стіл виглядає точно як мила пухнаста овечка, що дуже актуально в 2015 році Вівці (Кози).

приставний столик Xai від Salvador Dali

Стіл — твір іспанця Oscar Tusquets Blanca, який є архітектором за фахом, дизайнером та художником за покликанням, а також талановитим письменником. Приставний столик входить у серію меблів, присвячених великому художнику Сальвадору Далі. Звідси таке незвичайне поєднання сюрреалізму, епатажу та екстравагантності. На створення саме цього ексклюзивного предмета меблів дизайнера надихнув малюнок Далі 1942 року, де була зображена овечка з телефоном на спині та висунутою з бока скринькою.

Приставний столик зроблений із опудалу вівці. Дизайнер скористався послугами тієї ж таксидермічної лабораторії, де часто бував і сам Далі за життя. Хоч як це жорстоко звучить, але для створення серії столиків на бійні було відібрано двадцять білих овець і одну чорну.

оригінальний столик у вигляді вівці На спині овечки дизайнер розташував круглий лоток для vintage телефону, світильника або інших необхідних речей. Невеликий дерев'яний ящик із круглою ручкою ховається збоку. Копитця замінені бронзовими набалдашниками у стилі рококо.

стол-вівця Xai від Salvador Dali

В даний час всі столи - овечки виставлені в галереї Setba Foundation у Барселоні. Обмежена колекція серії продається. Приставний столик із білої овечки можна придбати за €36500, а ось унікальний екземпляр із чорної — за €72000.

Вартість, звичайно, неймовірна, але хіба може коштувати копійки шедевр меблевого мистецтва, гідний бути виставленим у найвідоміших галереях сучасного мистецтва?

стол-вівця Xai від Salvador Dali

Складно уявити собі такий предмет меблів десь у спальні чи вітальні.

приставний столик Xai від Salvador Dali

Фотографії: bdbarcelona.com

Зберегти та поділитися:


Читайте також: