Дощові ланцюги: декоративні водостоки

«Березень із водою, квітень із травою, а травень із квітами» — прийшла весна, зачастили березневі дощі та травневі грози. Але навіть у похмурий, дощовий день оригінальний декор для саду та двору радуватимуть око та заодно збирати дощову воду!

Японські дощові ланцюги - Витончена, витончена альтернатива стандартним водостічних труб і жолобів на дахах будинку. Такий декоративний об'єкт у дощ стає оригінальною водяною скульптурою.

дощові ланцюги Colorful Ceramic Rain Chain

У Японії такі ланцюги називаються kusari doi і повсюдно використовувалися і використовуються сім'ями для збору дощової води та подальшого її використання у побутових потребах. Такі оригінальні водозбірники стануть чудовою прикрасою вашого саду, тераси чи двору, створюючи почуття умиротворення, спокою та комфорту. Багато людей люблять чути звук води, що збігає, і спостерігати за тим, як краплі дощу збираються в струмки і стікають вниз.

ланцюги дощу Colorful Ceramic Rain Chain

Зараз можна придбати безліч різноманітних видів kusari doi, традиційних, сучасних, залізних, скляних, керамічних, яскравих веселих забарвлень або прозорих, зі блюдцями, філіжанками або просто ланцюгом. Вартість, як правило, чимала, але, подивившись на твори майстрів, можна зробити своїми руками дощі, що сподобалися. На фото вище — різнокольорові керамічні дощові ланцюги вартістю $80. Конусоподібні чаші різних кольорів виготовлені з кераміки, прикріплені до сталевого нержавіючого ланцюга мідним дротом. Автор Joan63 робить ланцюги на замовлення, від 5-ти чашок на ланцюжку, будь-якої довжини.

дощовий ланцюг Amazing Rain Chain

Amazing Rain Chain - дощовий ланцюг, виготовлений на замовлення дизайнером Tim Cline для Coast Chimes. Основні елементи зроблені з блакитного скла, обмотаного мідним дротом, а весь ланцюг кріпиться на корчі.

кам'яна чаша та мідний ланцюг для збору дощової води

У всій конструкції збору дощової води важливим є не тільки сам ланцюг, але й ємність, куди стікатиме вода. Просте відро під витонченим ланцюжком буде виглядати, м'яко кажучи, дивно. А ось така кам'яна чаша за $14 чудово впишеться у загальний стиль. Складається враження, що вода сама зробила заглиблення у камені, підточуючи його сторіччя за сторіччям.

Solid Copper Swirl Rain Chain

Ланцюг ручної роботи «Мідний вихор» за $115.00 створений дизайнером з TwistsOnWire. Тепер ви можете позбутися старих пофарбованих жолобів ринви і замінити його на такий витвір мистецтва. Або просто повісити десь під постійним потоком води для створення гарного водоспаду.

 Solid Copper Swirl Rain Chain / Kusari Doi

Кожен завиток зроблений вручну з твердої міді, напевно тому вартість виробу настільки велика.

Copper Rain Chains

Дощовий ланцюг Arts and Crafts відрізняються тим, що виготовлені з переробленого мідного металобрухту, а кожна чаша — ручна робота майстрів. Ціна саме цього дощового ланцюга від дизайнерів Green and More — $160.

Copper Rain Chains

ланцюга дощу з переробленої міді

Зберегти та поділитися:


Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *