Настінні органайзери із пластикових пляшок

Кращий спосіб підтримувати порядок будь-де - безліч ящиків, коробочок та інших органайзерів для дрібних речей. У цьому проекті ми ставимо перед собою дві цілі: повторно використовувати непотрібну тару і зробити зручні кишеньки для зберігання чогось корисного. Отже, робимо настінні органайзери із пластикових пляшок!

  1. Інструменти та матеріали.
  2. Покроковий майстер-клас як зробити настінні органайзери із пластикових пляшок своїми руками.

Інструменти та матеріали:

  • декілька порожніх пластикових флаконів від рідкого мила, гелю для душу, шампуню та інших засобів гігієни (один флакон для одного органайзера);
  • рідина для зняття лаку (або розчинник);
  • маркер;
  • арт-ніж (скальпель для виробів, ножиці);
  • акрилові фарби (опціонально).

настінні органайзери із пластикових пляшок

Як зробити настінні органайзери із пластикових пляшок

♦♦♦ Крок 1. Візьміть порожні пластикові пляшки від рідкого мила, гелю для душу чи іншого гігієнічного засобу. Головне, щоб засіб не було жирним, тому що можуть виникнути труднощі з відмиванням стінок пляшки. Витягніть помпу і ретельно промийте пляшку.

матеріали для настінних органайзерів із пластикових пляшок

♦♦♦ Крок 2. Обережно відклейте все, що наклеєно на пляшці. Якщо не виходить відклеїти – не біда, можна буде все зафарбувати.

крок 1 як зробити настінні органайзери із пластикових пляшок

♦♦♦ Крок 3. Якщо всі написи вдалося відклеїти, необхідно очистити поверхню від залишків клею. Можна використовувати розчинник, рідину для зняття лаку, адгезивний засіб. Потім поверхню можна протерти спиртом.

крок 2 як зробити настінні органайзери із пластикових пляшок

♦♦♦ Крок 4. Намалюйте на папері шаблон, за яким ви вирізатимете всі пляшки. Намітьте на пляшці маркером (олівцем, ручкою - що буде видно) лінії відрізу. За планом, ми з пляшки робимо кишеньку з петлею (прорізом), за допомогою якої кишеню можна буде підвісити на цвях, ручку або гачок. Приблизно так:

крок 3 як зробити настінні органайзери із пластикових пляшок

♦♦♦ Крок 5. Вирізаємо. Використовуйте арт-ніж або ножиці.

крок 4 як зробити настінні органайзери із пластикових пляшок

♦♦♦ Крок 6. За потреби використовуйте наждачний папір, щоб згладити шорсткі краї. Базовий органайзер готовий! Далі – простір для творчості. Якщо віддерти наклейки не вдалося, то на цьому етапі можна пофарбувати пляшку кількома шарами фарби і розмалювати її. Так, і не забудьте ще раз добре вимити дно та стінки органайзера!

настінні органайзери із пластикових пляшок настінні органайзери із пластикових пляшок настінні органайзери із пластикових пляшок

Зберегти та поділитися:


Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *