Декоративні стріли своїми руками

Напередодні зимових свят ми знаходимося в пошуку натхнення та ідей для різдвяних виробів, подарунків та частування. Сьогодні ми пропонуємо прості та креативні вироби для новорічної ялинки – декоративні стріли своїми руками. Такі прикраси з тонких гілочок і пір'я є гарним поєднанням сільського і богемного стилів і можуть стати відмінним декором інтер'єру не тільки на різдвяні свята, а й цілий рік.

декоративні стріли своїми руками

Зміст.

  1. Необхідні матеріали та інструменти:
  2. Майстер-клас як зробити декоративні стріли своїми руками: фото та покрокова інструкція.

Матеріали та інструменти:

  • кілька тонких гілочок;
  • невелике пір'я;
  • Дерев'яні буси;
  • шпагат;
  • джутова оббивка (або будь-який інший щільний матеріал для наконечників);
  • клей;
  • ножиці.

Всі матеріали можна придбати в магазинах для рукоділля, а гілочки краще назбирати в найближчому парку.

матеріали для виробу декоративні стріли своїми руками

Декоративні стріли власноруч: хід роботи.

♥ Крок 1. Гілочки повинні бути міцними та сухими. Якщо ви зібрали їх восени чи взимку, будь ласка, просушіть їх гарненько вдома і тільки потім приступайте до створення стріл. Розділіть гілки на відрізки довжиною 10-13 см. Довжина, звичайно, може бути будь-якою на вашу думку. Головне, щоб стріла виглядала органічно з обраним пір'ям і намистинами.

ВАЖЛИВО! Враховуйте товщину гілочок! Діаметр отвору в дерев'яних намистах повинен дозволяти нанизати їх на гілочки, тому занадто товсті гілки або намистини з дуже невеликим отвором для нитки не підходять!

Нанесіть невелику кількість гарячого клею на один кінець гілки та приклейте перо. Можливо, вам доведеться спочатку обрізати кінчики пір'я, щоб виглядало красиво.

приклеюємо пір'я на гілки - декоративні стріли своїми руками

пір'я на кінцях декоративних стріл

♥ Крок 2. Додамо трохи бохо шику нашим стрілам! Капніть трохи клею на місце, де «сидітиме» перша намистина і одягніть барвисті дерев'яні намистини на гілочку. Кількість намистин ви можете варіювати самостійно, залежно від довжини гілки та розміри намистин. Останню намистину також бажано закріпити клеєм на гілочці.

нанизуємо намистини на гілочку - декоративні стріли своїми руками намистини - робимо декоративні стріли своїми руками дерев'яні намистини на декоративні стріли новорічних іграшок

♥ Крок 4. Наступний крок - "наконечники стріл". У цьому проекті використовувалася джутова оббивка, тому що вона відповідає загальному бохо стилю виробів та міцна. Виріжте по два трикутники для кожної стріли. Вони не мають бути ідеальними. Тесьма трохи виснажується, але як тільки ви її приклеїте, нитки не вибиватимуться.

вирізаємо наконечники для декоративних стріл на ялинку

♥ Крок 5. Приклейте один бік наконечника стріли до кінця гілочки. Потім приклейте другий трикутник. Стисніть їх разом, щоб добре склеїти один з одним. Можливо, вам доведеться трохи підрізати краї, щоб вони мали гострий кінчик.

приклеюємо наконечники до стріл

♥ Крок 6. Останній штрих - прикріпити шпагат до стріл, щоб вішати їх на ялинку. Можна кілька разів обернути шпагат навколо гілочки і закріпити клеєм або зав'язати акуратний маленький вузлик.

декоративні стріли своїми руками для новорічної ялинки декоративні стрілки як прикраса для новорічної ялинки

Після того, як клей висохне, можна розвішувати наші стріли!

декоративні стріли вироби

декоративні стрілочки своїми руками

Зберегти та поділитися:


Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *