Навіщо потрібні м'які меблі в барах, ресторанах та кафе?

Відвідування кафе та ресторанів давно стало звичайним для людей. Багато хто прагне туди не лише для того, щоб перекусити чи пообідати, а й провести ділову зустріч чи відсвяткувати якусь подію.

Атмосферу та популярність такого закладу визначають не лише меню та ціни, а й обстановка.

Інтер'єр, в якому хочеться відпочити та розслабитися, насолоджуючись вишуканими стравами, має відповідати духові закладу. Важлива кожна деталь, інакше відвідувач може і не прийти наступного разу, вибравши привабливіше місце.

Що ж робить відвідувач чи компанія після того, як переступає поріг кафе? Правильно – вибирає затишне місце для того, щоб сісти та відпочити.

  • Найкращим варіантом меблів для релаксу є диван!

Але не кожну модель можна встановити у громадському харчуванні. До неї висуваються особливі вимоги: вона має бути міцною та стійкою до відкритого вогню або сигаретного попелу. Також вона повинна легко відмиватись від жиру, не вбирати запахи та бути комфортною для шкіри.

Вибираємо диван для закладу

Меблі для кафе слід підбирати, виходячи з наступних нюансів:

  1. Яка загальна площа приміщення та окремих зон відпочинку. Якщо у вас невеликий заклад, то беріть компактні дивани для кафещоб вони не захаращували простір і не заважали офіціантам.
  2. Кількість місць для посадки. Стандартні моделі розраховані на 2-3 особи, але існують і кутові дивани, на які розміщуються по 4-5 відвідувачів.
  3. Зовнішній вигляд. Стиль виробу та його палітра кольорів повинні вписуватися в інтер'єр вашого ресторану і виглядати максимально гармонійно. Якщо приміщення оброблено в стилі ганьби-тік, не потрібно ставити класичні диванчики з вензелями.
  4. Матеріал оздоблення. На поверхню меблів може потрапляти їжа, соуси, напої та інше. Тому потрібно вибирати такі матеріали, які легко очищаються та не вбирають запахи. Для ресторанів оптимальним варіантом вважаються натуральна шкіра, екошкіра та спеціальні тканини, які обробляються грязевідштовхувальними просоченнями.
  5. Міцність конструкції. У закладах громадського харчування зазвичай високий трафік, та й навантаження на меблі не малі. Тому бажано, щоб вона мала міцний металевий чи дерев'яний каркас та була максимально стійкою.

  • Слід також враховувати спеціалізацію закладу.

Для барів підходять невеликі диванчики з класичним, мінімалістичним дизайном та невисокою спинкою. Для суші-бару підійдуть низькі моделі, які добре поєднуються з присадкуваними столиками.

Для антикафе рекомендуються максимально комфортні вироби, адже відвідувачі платять за проведений час. В елітні ресторани зазвичай встановлюють розкішні шкіряні дивани, виготовлені в стилі бароко.

Де купити?

Якщо ви не хочете переплачувати салонам, посередникам і перекупникам, то найлогічніше звернутися безпосередньо до виробника. Однією з найкращих фабрик у Києві є «Softa»: вона займається проектуванням та створенням меблів для ресторанів, кафе, офісів та будинку, пропонуючи клієнтам вигідні умови співпраці.

Вся продукція, представлена в каталозі, має сертифікати відповідності та офіційну гарантію. До переваг "Softa" також можна віднести і індивідуальний підхід: якщо наявні моделі вам не підійдуть, то вам запропонують замовити виготовлення за індивідуальними розмірами.

Джерело: eurodivan.com.ua

Зберегти та поділитися:


Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *