Підвісні сади на мотузку своїми руками

Висячі сади на струні виглядають незвичайно та оригінально. І зробити своїми руками таку зелену кулю з рослиною досить просто. Буквально за пару годин ви зможете змайструвати кілька таких підвісних садів та прикрасити подвір'я, балкон чи кімнату.

Зробити оболонку кулі висячого саду можна кількома способами.

Перший – використовувати кокосове волокно. Цей натуральний матеріал, який чудово утримує грунт і дає можливість дренажу, можна пошукати в господарських або садово-городніх магазинах. Кокосове волокно, порізане на шматки, можна повертати навколо вже посадженої в ґрунт рослини.

Стики матеріалу і денце потрібно пошити міцними нитками.

Потім шнуром, мотузкою або шпагатом обв'язати всю поверхню «ємності», надавши форму кулі або будь-якої іншої за бажанням.

Для другого способу можна використовувати мох у горщиках чи лісовій. Два шматки моху бажаного розміру потрібно очистити від товстого шару ґрунту на їхній зворотній стороні і прикласти один до одного.

Потім «бутерброд» із моху потрібно обв'язати мотузкою так, щоб надати йому сферичну форму і залишити всередині місце для ґрунту з рослиною.

В отвір саджаємо квітку з ґрунтом і ще раз зверху обмотуємо мотузкою для закріплення.

Третій спосіб більше підійде для в'язати гачком або на спицях. Хитрість полягає в тому, щоб квітка, посаджена в ґрунт, поселити у пов'язаному круглому чохолку.

Сіточка має бути дрібною, щоб земля не прокидалася на підлогу. В принципі, з таким же успіхом можна використовувати і тканинні «квіткові горщики», хоча в'язаний виглядає привабливіше.

Зберегти та поділитися:


Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *