Перевернутий сад із підвісних горщиків

Якщо хочеться озеленити інтер'єр, але вільного місця в кімнаті немає – використовуйте підвісні горщики для кімнатних рослин!

Не варто бояться, що підвісний сад в інтер'єрі - це нудно і повсякденно, виявляється, навіть у сфері вирощування кімнатних рослин можна придумати щось нове та інноваційне!

перевернутий сад

Рослини, всупереч силі тяжіння, чудово можуть рости корінням нагору. І йдеться не про якісь екзотичні види. Підвісні горщики Sky Planter новозеландського кераміста Патріка Морріса (студія Boskke) дозволяють вирощувати практично будь-які декоративні рослини, трави та квіти як перевернутий сад!

підвісний перевернутий сад sky planter

Напевно, джерелом натхнення для створення підвісних горщиків послужило одне із семи Чудес світу — Висячі сади Семіраміди. Назва студії Boskke походить від староанглійського слова bosky, що означає маленький ліс, і це саме те, що ви можете створити у вашому інтер'єрі. Головна особливість горщиків у тому, що вони не просто підвішуються до стелі чи стіни, а й орієнтовані дном вгору. Така конструкція має низку корисних переваг.

вертикальний перевернутий сад sky planter

  • По-перше, це економія простору. Не скрізь є широкі підвіконня, та й завжди знайдеться, що туди поставити замість горщиків квітів, зате простір під стелею завжди вільний!
  • По-друге, перевернутий сад дозволяє економити та раціонально використовувати воду. У звичайних керамічних горщиках із кімнатними рослинами вода йде через дренаж у блюдечко і випаровується. Горщики Sky Planter оснащені спеціальним резервуаром, який живить коріння рослин порційно. Таким чином, поливати рослину можна набагато рідше.
  • По-третє — і це стосується будь-яких рослин у будинку — очищується повітря і позитивно впливає на здоров'я та самопочуття. Рослини виділяють кисень, поглинаючи вуглекислий газ та навіть деякі шкідливі хімічні домішки.

вертикальний підвісний сад перекинутий горщик sky planter

полуниця вгору корінням у підвісному горщикуВажливим плюсом є естетична складова дизайну. Погодьтеся, що підвісний сад стане справжньою родзинкою інтер'єру будь-якого приміщення в будинку, будь то кухня чи спальня. Горщики виготовлені з переробленого поліпропілену та доступні у двох розмірах, а також у різних колірних рішеннях, від однотонного пастельного до різнобарвних яскравих візерунків.

підвісний горщик

Пристрій підвісного горщика досить просте. Щоб грудки землі не випадали, передбачена захисна сітка-кришка. Ближче до дна розташований резервуар з водою, яке поступово живить коріння рослини, так що вода капати з горщика на голову не буде. Полив здійснюється через дірочки у днищі перевернутого горщика.

До речі, вирощувати в такому підвісному горщику можна не тільки кімнатні рослини, а й пряні трави або навіть полуницю!

перевернутий сад Sky Planter

перевернутий горщик Sky Planter

перевернутий сад Sky Planter

Зберегти та поділитися:


Читайте також:

Думки 4 про “Перевернутый сад из подвесных горшков”

  1. Виктория

    Красиво та оригінально! Дякую за ідею

    1. YuPo

      На здоров'я! застосовуйте у житті 😉

  2. Екатерина

    Дуже красиво!!

  3. Gulzhahan Utemuratova

    Вітаю ! у вас є філія в Казахстані, в Астані?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *