Кухонна сушарка - підставка для посуду своїми руками

Створено безліч механізмів та аксесуарів, покликаних полегшити господині робочі процеси на кухні. Серед стандартизованих предметів знайдеться місце і для корисного виробу, зробленого своїми руками. Незвичайна і креативна сушарка - підставка для посуду стане в нагоді на кухні в квартирі або на дачі.

підставка для посуду своїми руками

Щоб вийшла підставка для посуду своїми руками, вам знадобляться обробна дерев'яна дошка, бажано товстіша, кілька десятків олівців і дриль.

підставка для посуду своїми рукамиПозначте дошку, накресливши на ній рівну сітку. Відстань між рядами має бути достатньою для того, щоб помістилася глибока тарілка. Якщо ви плануєте ставити на підставку тільки блюдця або плоскі тарілочки, то відстань буде меншою. Намітьте, де будуть олівці та дрилем просвердлите отвори для них. Діаметр свердла має бути відповідним. Олівці можна попередньо вкоротити. Поставте олівці в отвори і, вуаля, готова підставка для посуду своїми руками!

сушарка підставка для посуду своїми руками

підставка для посуду своїми руками

Тепер трохи про варіанти такої підставки. Так як і основа, і олівці дерев'яні, використовувати підставку як сушарку, тобто ставити посуд відразу після миття не рекомендується. Згодом дерево від вологи зіпсується. Хіба що тарілки та чашки одразу витирати рушником. До речі, користуватися тканинним рушником для протирання посуду небажано, він відразу стає розсадником бактерій. Тоді краще паперовими одноразовими. Як варіант - все покрити безпечною водовідштовхувальною емульсією. Також можна спробувати обклеїти дошку захисною плівкою, а в просвердлені отвори вставити не олівці, а пластмасові палички, наприклад кулькові ручки без стрижня, старі фломастери, трубочки і тп. Якщо такий елемент декору кухні використовувати тільки як підставку для чистого сухого посуду, то можна залишити все в «дерев'яному» виконанні. Олівці можна підібрати як одного кольору, так і різнокольорові, а якщо шкода використовувати художнє приладдя, то сходіть у ліс і наберіть гілочок-паличок, вийде теж дуже оригінальний варіант.

Експериментуйте та прикрашайте кухню своїми руками! Незвичайні вироби ручної роботи будуть чудово виглядати на кухні з особливим, індивідуальним дизайном. тут.

Зберегти та поділитися:


Читайте також:

Одна думка про “Кухонная сушилка — подставка для посуды своими руками”

  1. Наталия

    дерево розмокне( ідея не вражає(

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *