Сучасна реконструкція будинку початку ХХ ст.

Резиденція 142 Kenilworth розташована в самому серці району Beaches в Торонто, Канада. Цей будинок дивним чином поєднує чарівність минулого століття і сучасний дизайн. Будівля була побудована в 1900-х роках і має класичний для тих часів стиль зі скатним дахом. Інтер'єри на площі 116 м? за довгі роки набули непоказного темного вигляду з перевантаженою випадковими речами атмосферою.

сучасна реконструкція будинку

Нові власники побажали зробити реконструкцію будинку так, щоб зберегти цегляний фасад будинку та цілісність загального плану, але при цьому зробити як екстер'єр, так і інтер'єр будинку сучасним, легким та світлим. З таким непростим завданням впорався архітектор та дизайнер Johnson Chou із командою фахівців. Результат вийшов справді приголомшливий та оригінальний.

фасад після реконструкції будинку

Будівлю вдалося ефектно виділити з низки практично ідентичних будинків, що стоять поряд. Фасад резиденції за рахунок різновеликих вікон начебто оживає, здається, що будинок весело підморгує та запрошує зайти у гості. Цегляна кладка була повністю відреставрована, набувши свого первісного вигляду. Задня частина під час реконструкції будинку стала повністю відкритою. Стіна-вікно на обидва поверхи дозволяє милуватися видами, що відкриваються, до того ж дозволяє сонячному світлу проникати в усі куточки приміщення.

toronto-home-17Інтер'єр після реконструкції будинку повністю переосмислений. Замість кількох темних невеликих кімнаток з'явилася простора двоповерхова студія, наповнена повітрям та світлом. Вітальня поділена на кілька функціональних зон, створених для приємного проведення часу. Кухня відкривається з шикарного боку - мармуровий Г-подібний кухонний острів вигідно відтіняє білий колір побутової техніки та стін. Їдальня зона дарує тепло та затишок. Дерев'яний стіл із грубою фактурою цікаво поєднується із чорними сітчастими стільцями.

toronto-home-14

Власники будинку збирають книги, тому заповнені книжкові полиці є центральним декором інтер'єру та розташовуються на обох рівнях будинку. Крісла та дивани лише сприяють бажанню взяти з полиці книгу та влаштуватися з читанням. Простір першого поверху візуально об'єднаний підлогою зі світлого дерева. Сучасні плаваючі сходи з'єднують обидва поверхи. Легкі невагомі сходи зовсім не перешкоджають проникненню денного світла і візуально не приховують простір.

toronto-home-02 toronto-home-04 toronto-home-06 toronto-home-05 toronto-home-07 toronto-home-08 toronto-home-10

Ванна та спальня на другому поверсі практично не відокремлені один від одного та оформлені в одному стилі. Трикутне мансардне вікно дозволяє дивитися на вулицю, приймаючи ванну, а через скляну стіну біля ліжка можна милуватися внутрішнім двориком та небом.

toronto-home-11 toronto-home-12

Весь інтер'єр будинку оформлено у стилі мінімалізму. Білі стіни та стеля, світла дерев'яна підлога, величезні вікна, мінімум меблів та відсутність зайвих речей – все це робить простір дуже просторим та приємним.

реконструкція будинку в ТоронтоФотографії: johnsonchou.com

Зберегти та поділитися:


Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *