Проект будинку з контейнерів

Морські контейнери – дуже зручний та порівняно недорогий матеріал для будівництва. Використання морських контейнерів для житлових будинків має низку переваг, наприклад, знижується загальна вартість проекту та строки виконання робіт. Завдяки польоту фантазії архітектора та дизайнера Марії Хосе Трехос (Maria Jose Trejos) вісім металевих «коробок» перетворилися на унікальний двоповерховий будинок із контейнерів під назвою «Incubo», розташований у Коста-Ріці.

будинок із контейнерів

Зовнішня композиція

Будинок із контейнерів виконаний в оригінальному стилі, який поєднує індустріальний дизайн та натуральні природні елементи. Центральним елементом будинку, навколо якого він побудований, є старий потужний кедр. Це дерево має важливе значення для загального планування будинку, його видно практично з усіх кімнат.

дах будинку з транспортних контейнерів кедр у дворі будинку з контейнерівФасади контейнерного будинку з боку дворика закриті екранами бамбука, що дуже гармонійно поєднується з фактурою кори кедра. Крім природної естетики, екрани захищають внутрішній простір будинку від літньої спеки та сонячних променів.

металеві ворота у будинку з контейнерівШирокі навіси даху також сприяють створенню тіні та захисту вітальні від спеки. Різні вікна та отвори продовжують створювати охолодний ефект завдяки поперечній вентиляції, тому немає необхідності встановлювати в особняку кондиціонери. До того ж, велика кількість прорізів дозволяє природному світлу безперешкодно проникати в будь-який куточок будівлі, що знижує практично до нуля використання електричного освітлення вдень. Ці енергозберігаючі рішення значно заощаджують витрати сім'ї на оплату комунальних послуг.

house-8-shipping-containers-05

Дизайн інтер'єра

Дизайн інтер'єру великою просторою вітальнею кардинально відрізняється від промислової естетики морських контейнерів. Низькі диванчики з яскравою оксамитовою оббивкою та журнальні столики з дерев'яних піддонів створюють атмосферу теплого затишку та делікатної еклектики.

house-8-shipping-containers-06 house-8-shipping-containers-09Великі залізні ворота можуть повністю підніматися, відкриваючи вид на вулицю та наповнюючи простір світлом та повітрям. Поруч є і стандартні вхідні двері для тих часів, коли власники віддають перевагу більш особистому способу життя. Навпроти входу, на другому рівні розташована робоча зона.

house-8-shipping-containers-07Стіна, звернена у двір, повністю виконана зі скла, дозволяючи милуватися високим кедром. Цікаво, що сходи, що ведуть на другий поверх, зроблені зі спиляних гілок цього ж дерева.

house-8-shipping-containers-08 house-8-shipping-containers-10Переходи з одного модуля до іншого, обладнані під художню галерею з картинами з колекції власника. Галерейна система підвіски картин дозволяє змінювати експозицію за бажанням, не псуючи стін.

house-8-shipping-containers-11Шикарний вид на дерево відкривається і зі їдальні. Центральне місце тут займає обідній стіл зі сталевою стільницею та масивними дерев'яними ніжками. Шість стільців зроблено також із кедрового дерева. Невелика кухня, виконана в білому кольорі з глянсовими панелями, не відволікає увагу від центральних елементів інтер'єру. В обробці вітальні та їдальні, як і всього особняка, використана деревина з відновлюваних джерел, змішаний пластик, бамбук та полірований бетон, з якого виконана підлога.

house-8-shipping-containers-12Усі три кімнати другого поверху виходять у внутрішній дворик. Їх поєднує відкрита тераса із бамбуковими екранами. Це окремий модуль будівлі, приватна зона, розташована над їдальнею їдальнею. На даху під білими тентами влаштований літній майданчик, де можна відпочивати та засмагати.

house-8-shipping-containers-13 house-8-shipping-containers-15

house-8-shipping-containers-14 house-8-shipping-containers-16 house-8-shipping-containers-17Будинок із контейнерів також забезпечений системою збирання дощової води, сонячними батареями, довговічним світлодіодним освітленням. Всі екологічні рішення в комплексі роблять цей особняк справді Earth Friendly, тобто дружнім до природи та екології.

house-8-shipping-containers-19

Зберегти та поділитися:


Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *