Екодом з деревами «25 Green»

Зелений екодом «25 Green» у Турині, Італія, пустив коріння в асфальт у 2012 році. Ідея незвичайного проекту полягала в необхідності створити житловий комплекс з живими елементами фасаду, які служили б природними фільтрами від негативного впливу навколишнього середовища.

фасад зеленого будинку з деревами 25 green

Причому такий фасад покликаний пом'якшити перехід від внутрішнього до зовнішнього простору, розмивши та пом'якшивши межі будівлі. Побудований за проектом архітектурної студії Luciano Pia, житловий комплекс розміщується на п'яти рівнях та пропонує загалом 63 квартири.

еко будинок 25 green у Турині, ІталіяЗелений багатоквартирний екобудинок живе, росте і змінюється завдяки безлічі рослин, висаджених у просторі ємності, що більше нагадують залізні ванни. Тільки на широких терасах ростуть понад 150 чагарників і дерев, а у внутрішньому дворику ще 50. І це не декоративні невеликі квіточки, висота кожного екземпляра варіюється від 2,5 до 8 метрів! Завдяки великій кількості хвойних вічнозелених видів, екодом зеленітиме і в зимову пору року.

екодом з деревами 25 greenЗелень створює чудовий мікроклімат житлового комплексу, очищаючи повітря від шкідливих речовин та наповнюючи його киснем. У спеку крони дерев захищають будинок від спеки, а також служать чудовим звуковим бар'єром, знижуючи рівень шуму з вулиці. Рослини підібрані з урахуванням усіх покладених на них функцій, крім того, враховували й естетичну складову. На терасах знаходиться справжній ботанічний сад, де представлені десятки видів флори!

тераса еко будинку 25 greenКаркас екодома, виконаний із сталевих балок, включає дизайнерські опори у вигляді гіллястого стовбура дерева. Дерев'яний підлога на терасах і обшивка стін переплітаються з рослинністю, створюючи унікальний дизайн в еко стилі. У дворику навіть є справжній ставок із річечкою! Розслаблююча жива оаза в центрі міської пустелі.

деталі внутрішнього двору та фундаменту будинку 25 green

внутрішній дворик будинку з деревами 25 green деталі зеленого будинку 25 green балкони та стіни будинку 25 green фасад еко будинку 25 green доріжки у внутрішньому дворику будинку 25 green доріжки у внутрішньому дворику будинку 25 green вид з вулиці на зелений будинок з деревами 25 green вид зсередини будинку 25 green

Жити в екодомі, побудованому з натуральних матеріалів – одне задоволення та безперечна користь для самопочуття! Тому будівництво дерев'яних будинків стає все популярнішим останнім часом.

план фасаду еко будинку 25 green

25-green-14

Зберегти та поділитися:


Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *