Настінний тримач для кімнатних рослин своїми руками

Аерофіти - одні з найуніверсальніших кімнатних рослин з погляду домашнього декору. Ці рослини отримують вологу та необхідні для життєдіяльності поживні речовини з повітря, тому ґрунт їм не потрібен. Такі рослини можна розміщувати буквально скрізь, у будь-яких виїмках, контейнерах та на будь-яких полицях-виступах. Тому сьогодні ми пропонуємо зробити стильний настінний тримач для кімнатних рослин — аерофітів і не тільки для них. Почнемо!

  1. Інструменти та матеріали.
  2. Покроковий майстер-клас як зробити настінний тримач для кімнатних рослин.

Настінний тримач для рослин

настінний тримач для кімнатних рослин своїми руками

Інструменти та матеріали:

  • дерев'яна планка (полиця, дошка);
  • самозатвердева глина для ліплення (пачка);
  • кріплення для дошки (петля);
  • три маленькі цвяхи;
  • акрилова фарба (опціонально).

матеріали для власника

Майстер клас як зробити настінний тримач для кімнатних рослин.

Крок 1. Розкотіть шматок глини кухонною качалкою або скляною пляшкою. Товщина «млинця» може бути 0,6-0,7 см, не більше.

крок 1 Як зробити настінний тримач для кімнатних рослин

Крок 2 Виріжте кілька смужок глини, використовуючи ножа або інструмент для різання глини. Зробіть смуги трохи менше за ширину дерев'яної дошки. З цих смуг виріжте чотири трикутники однакового розміру. Використовуйте перший трикутник як шаблон для інших. Відкладіть трикутник.

крок 2 настінний тримач для кімнатних рослин крок 2 настінний тримач для кімнатних рослин

Крок 3 Зробіть отвір в одному із трьох трикутників уздовж короткої сторони. Отвір має бути трохи більшим, ніж головки ваших цвяхів. Потім з'єднайте трикутники разом у формі піраміди.

крок 3 як зробити тримач для кімнатних рослин крок 3 як зробити тримач для кімнатних рослин

Крок 4. Використовуйте пензлик, щоб нанести трохи води на місця стиків трикутників піраміди та згладьте краї. Майте на увазі – чим більше води ви додаєте, тим повільніше висихатиме готовий контейнер.

Коли доведете першу піраміду до досконалості, використовуйте четвертий відкладений трикутник, щоб нарізати ще п'ять трикутників, і повторіть кроки 2-4 двічі. Зрештою, у вас будуть готові три пірамідки. Покладіть їх на суху поверхню, дайте повністю висохнути та затвердіти.

крок 4 Як зробити настінний тримач для кімнатних рослин

Крок 5. Підготуйте дерев'яну дошку, якщо потрібно пофарбувати або залакувати її. Прикріпіть до задньої поверхні дошки петлю (кріплення) для підвішування на стіну. Забийте на лицьовій стороні три однаково віддалені цвяхи для глиняних пірамід.

крок 5 Як зробити настінний тримач для кімнатних рослин крок 5 Як зробити настінний тримач для кімнатних рослин

Крок 6  Якщо дуже хочеться, то пірамідки можна пофарбувати фарбою акриловою або нанести візерунки. У даному прикладі використовувалася золотиста фарба та пензлик, за допомогою якого фарбу розбризкали на пірамідку.

крок 6 як зробити тримач для аерофітів

От і все. Вішаємо пірамідки та селимо туди аерофіти, наприклад, тиландсію. Рослини все одно потребують води, але їх можна просто обприскувати з пульверизатора. Але звертаємо вашу увагу на те, що перш ніж напувати аерофіт, потрібно витягнути його з глиняної пірамідки, тому що якщо ви намочите глину, вона знову стане пластичною і піраміда може втратити форму. Все це не стосується глини, яку ви запікали в печі.

майстер-клас настінний тримач для кімнатних рослин своїми руками майстер-клас настінний тримач для кімнатних рослин своїми руками майстер-клас настінний тримач для кімнатних рослин своїми руками

Зберегти та поділитися:


Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *