Ефект омбре при фарбуванні комода

Ефект омбре – задоволений популярний тренд у декорі інтер'єру. Це чудовий спосіб додати кольори у ваш простір і зробити яскравий акцент. Ви можете придбати меблі, лампи та предмети декору з градієнтним фарбуванням. Але якщо ви не хочете купувати щось, то пропонуємо дати друге життя старій тумбі чи комоді. Саме комоди з ящиками — ідеальне «полотно» для майстрів техніки омбре-початківців, тому що кожну ящик можна пофарбувати у свій відтінок і не турбуватися про плавність переходу тонів.

  1. Інструменти та матеріали.
  2. Як пофарбувати комод у техніці омбре.
  3. Фотогалерея комодів у техніці омбре.

Інструменти та матеріали:

  • комод (тумбочка);
  • крейдяна фарба 2 кольори (біла та обраний вами колір);
  • пензлик;
  • ємності для змішування фарб.

комод до фарбування крейдяна фарба для меблів

Трохи про крейдову фарбу.

Вона була розроблена спеціально для фарбування меблів. Назва походить не лише через складові компоненти. Крейдяна фарба створює матову, бархатисту поверхню, яка на дотик нагадує крейду. Спеціальний склад фарби популяризувала у Європі британська художниця та декоратор Енні Слоун (Annie Sloan). Її винахід дуже спростив технологію фарбування меблів та звільнив простір для творчості у цьому процесі. Чому? Тому крейдяна фарба не вимагає попередньої обробки дерева, а також фінального покриття поверхні чимось ще. Ви просто берете пензель, крейдову фарбу та фарбуєте. Фарба чудово лягає на будь-які матеріали - дерево, бетон, метал, камінь, цегла, пластик. Швидко сохне, нетоксична, лягає щільним шаром, міцна та надійна. Сьогодні в Україні та РФ можна придбати таку фарбу у будівельних гіпермаркетах, декораторських магазинах та, звичайно, в інтернет-магазинах.

Як пофарбувати комод у техніці омбре

♥ Крок 1. Витягніть із комода всі ящики та відкрутіть ручки. Звичайно, можна фарбувати весь ящик, включаючи внутрішню та задню частину, а можна лише передню стінку та бічні зовнішні. Все залежить від стану меблів та ваших уподобань.

♥ Крок 2. Біла фарба – для каркаса комода. Як базовий колір ви можете вибрати будь-який інший, але ми рекомендуємо саме білий, так як він чудово поєднується з усіма відтінками і дозволить досягти чудового ефекту омбре. Зануріть пензель у білу крейдову фарбу і акуратно фарбуйте комод рівним тонким шаром. Не поспішайте, це свого роду заспокійлива медитація.

♥ Крок 3. Далі приступайте до фарбування ящиків. Для створення градієнтних відтінків достатньо двох кольорів – білого та ще якогось, наприклад, синього, рожевого чи зеленого. У цьому прикладі комод має п'ять ящиків, отже, потрібно зробити чотири відтінки, тому що п'ята — це готова кольорова фарба. Для високого комоду з безліччю ящиків підійде м'яка розтяжка кольору, для 2-3 ящиків - контрастний перехід.

змішування фарб для фарбування меблів у техніці омбре

Налийте трохи кольорової фарби в ємності (4 банки, склянки). Потім додайте білий колір у кожну ємність, щоб освітлити колір, наприклад додайте 1 столову ложку в першу банку, 2 ст. л - у другу, 3 ст. л - у третю і так далі. Можливо, вам доведеться відрегулювати кількість білої фарби, яку ви використовуєте, в залежності від того, скільки кольорової фарби вам потрібно для покриття ящика і який контраст ви хочете між ящиками. Ми рекомендуємо тестувати кожен колір на невеликій ділянці задньої стінки та дозволяти йому висохнути, перш ніж покривати фарбою весь ящик.

ефект омбре комод

♥ Крок 4. Дайте ящикам і комоду висохнути щонайменше 4 години. За бажання можна покрити меблі другим шаром фарби. Тут важливо потрапити в початковий відтінок. Тому якщо ви плануєте фарбувати ящики другим шаром, розраховуйте кількість фарби в ємностях. Не забудьте щільно закрити їх, доки висихає перший шар.

комод у техніці омбре
ефект омбре фарбування комода

Фотогалерея: комоди з ефектом омбре

Джерело: http://technosite.com.ua/category/conditioners/

Зберегти та поділитися:


Читайте також:

Одна думка про “Эффект омбре при покраске комода”

  1. Илона

    Ефект омбре - зараз популярний скрізь)))), у манікюрі, макіяжі (губи), одязі ... Гарно! Дякую.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *