30 оригінальних способів, як прикрасити великодні яйця

Шукаєте оригінальні ідеї та незвичайні способи, як прикрасити великодні яйця?

Handmadeidea.com.ua представляє вашій увазі 30 оригінальних ідей та способів фарбування яєць для всіх рівнів майстерності. Серед безлічі цих прикладів, ви обов'язково знайдете те, що вам потрібно. Поїхали!

1. Сонячна сторона

  • Яєчня на яйці?

Супер ідея! Намалюйте яєчний білок канцелярським коректором або білий маркер. Дайте йому висохнути і наклейте якусь жовту наклейку у вигляді жовтка. Можна використовувати кружечко вирізане з картону, або жовтий гудзик. Доповнити можна намалювавши на обличчі емоцію.

2. Золоті уламки

Нарізуються шматочки кольорового скотчу трикутної форми (краще нарізати неідеально від руки). Наклеювати також хаотично у випадковому порядку, але залишаючи невеликий простір між частинами, щоб створити ефект розбитих уламків. Можливо, у вас вийде краще, ніж на фото. Ви можете також спробувати прикрасити мозаїкою.

3. Об'ємна фарба

Об'ємна фарба для малювання, яку можна знайти в канцелярських магазинах, продається в баночках із загостреним наконечником, що дозволяє легко та акуратно нанести крапельки фарби на поверхню шкаралупи. Видавлюйте крапельки не дуже близько, щоб фарба не розтікалася лініями - точковий спосіб виходить найкраще.

4. У горошок

У канцелярських магазинах продаються круглі наклейки або наклейки для цінників круглої форми. Вони чудово підійдуть для створення яєць у горошок. А можна обійтися без наклейок - вирізати кружечки з кольорового паперу та приклеїти їх клеєм.

5. Стрічка

За допомогою декоративної стрічки або паперового скотчу Washi Tape, який можна знайти в handmade-магазинах, можна легко і красиво прикрасити великодні яйця. Цей простий спосіб відмінно підходить для маленьких дітей, все, що потрібно - це обгорнути стрічку навколо яйця. Порада: попередньо потрібно помити оцтом та харчовою содою, це допоможе краще закріпити стрічку. Якщо ви помітили, що стрічка відшаровується, пройдіть шкільним клеєм-олівцем.

6. Двоколірні

Спочатку пофарбуйте яйце в один базовий колір (можна використовувати спеціальний барвник для крашанок або харчової) і дайте висохнути. Потім опустіть яйце на половину в інший колір. Для більш насиченого відтінку, дайте йому повністю висохнути між зануреннями.

7. Міні-галактика

Спочатку пофарбуйте яйце в чорний колір і дайте висохнути. Потім губкою в потрібних місцях нанесіть шари синього, фіолетового та рожевого кольорів. Не забувайте давати шарам висохнути між переходами на іншу фарбу. Ефект зоряного неба робиться шляхом розбризкування білої фарби за допомогою жорсткого пензлика або зубної щітки. Щоб отримати бризки, проведіть живцем пензлика або олівцем по кінчиках щетини, попередньо змочивши її фарбою. Переконайтеся, що поверхня вашого творчого місця покрита папером або газетами, інакше через бризки вийде великий безлад.

8. Харчовий барвник

У невелику миску з водою додайте 1 чайну ложку оцту і кілька крапель харчового барвника. Повністю занурте яйце, поки воно не досягне потрібного відтінку. Промокніть його насухо паперовим рушником.

9. Забарвлення фольгою

Додати краплі або бризки харчової фарби на фольгу лист. Покладіть яйце посередині і загорніть у фольгу. Залишіть на 10-30 хвилин, потім розгорніть і дайте висохнути. Ось і все, оригінальне великоднє яєчко готове!

10. Надсилання зображень

Надрукуйте невелику фотографію на звичайному папері для принтера. Виріжте його та приклейте до яйця. Щоб фотографія виглядала ефектно, краще використовувати спеціальний клей на водній основі для декупажу Mod Podge. Коли клей висохне, змочіть фото та акуратно протріть. Якщо немає спеціального клею, надати блиск фотографії можна прозорим лаком. На завершення зробіть окантування фарбою.

11. Лак для нігтів

Пофарбуйте яйце до потрібного відтінку барвником. Використовуйте лак для нігтів потрібного кольору, щоб намалювати плями. Дайте висохнути. Використовуючи чорний лак, намалюйте неповні контури по краях плям.

12. Бризки

У паперовий стаканчик киньте від 10 до 15 крихітних кульок із фольги. Також бризкайте в нього фарби (можна використовувати один або кілька кольорів). Помістіть яйце в склянку, накрийте зверху фольгою, і трясіть, трясіть, трясіть! Потім потрібно акуратно витягти пасхалку зі склянки і дати їй висохнути. У цьому полягає ця проста ідея.

13. Гумка

Оберніть пасхальне яйце кількома еластичними резинками. Пофарбуйте його потрібним кольором і дайте повністю висохнути, перш ніж знімати гумки.

14. Жовте курча

Пофарбуйте яйце жовтим. Намалюйте обличчя та ноги за допомогою червоного та чорного маркерів. Потім наклейте пір'я гарячим клеєм з клейового пістолета - це буде хвіст курчати. Не пропустіть інструкцію, як зробити смішного єдинорога.

15. Пензель

Простий та оригінальний спосіб - Намалювати мазки пензлем на яйці. Для креативного ефекту можна наносити шари фарби один на одного.

16. Папиросний папір

Нарізати цигарковий папір потрібної форми. Намазати яйце клеєм, і приклеїти конфетті в випадковому порядку. Все, химерні пасхали готові!

17. Хмарне небо

Пофарбуйте яйце в синій колір і намалюйте милі пухнасті хмари. Доброго дня, весна!

18. Омбре + текстура

Загорніть яйце в ажурну панчоху або мереживну тканину. Губкою пофарбуйте нижню частину. Але не переборщіть з фарбою, а то довго сохнутиме. Після того, як фарба підсохла, акуратно зніміть панчоху або тканину. Тепер крашанка виглядає майже як у рептилії! Існує також складніший спосіб прикраси тканиноюможливо вона вам підійде.

19. Блиск

Нанесіть рівний шар клею ПВА на яйце. Повертайте його по блискітках, щоб вся поверхня шкаралупи повністю покрилася і почала блищати. Порада: для рівномірного оздоблення, краще спочатку пофарбувати яйце в той же колір, що й блиск.

20. Doodle

Пофарбуйте яйце до потрібного відтінку барвником. Потім, використовуючи маркери різних кольорів, намалюйте будь-які малюнки, святкові написи чи побажання. А діти можуть намалювати просто веселі каракулі.

21. Мармуровість

Спочатку пофарбуйте яйце до потрібного однотонного відтінку. До неглибокої миски з водою додайте 1 ч. л. білого оцту та потрібну кількість харчової фарби, щоб створити темніший відтінок, ніж перший шар фарби. Додайте 1 столову ложку рослинної олії та перемішайте вилкою, щоб створити завитки та краплі. Обкатайте яйце у фарбі, доки не побачите мармуровість. Промокніть насухо паперовим рушником. Читайте детальнішу інструкцію як зробити ефект мармуру на великодньому яйці.

22. Капронова нитка

Приклейте кінець нитки клейовим пістолетом або іншим зручним для вас способом. Потім потрібно акуратно намотати нитку навколо яйця, періодично додаючи клей. Продовжуйте додавати клей і загортати нитку, доки пасхальне яйце не буде покрите.

23. Писанки

Писанки – це великодні яйця, які розписують вручну пензликами. Для такого декорування використовуються різні фарби та прикраси. Розпис роблять як аквареллю та гуашшю, і різними видами більш професійних масляних фарб, і навіть воском. На писанках малюють як складні, і прості візерунки.

24. Перо

Пофарбуйте яйце, а потім приклейте маленьке перо за допомогою клею і невеликого пензля. Чим химерніше перо ви знайдете, тим красивіше!

25. Помпони

Просто розклейте маленькі помпончики по всьому яйцю. Гарячим клеєм за допомогою клейового пістолета приклеювати краще, ніж ПВА, але він теж добре триматиме, якщо дати йому достатньо висохнути. Помпони можна зробити своїми руками.

26. Шматочки тканини

Такий спосіб прикраси великодніх яєць практикували у 80-ті роки. Розріжте якусь гарну тканину, і розріжте її на маленькі квадратні клаптики. Просочіть шматочки тканини клеєм, і задекоруйте ними поверхню шкаралупи. Зверху нанесіть клей остаточним шаром і дайте висохнути.

27. Штамп

Пофарбуйте яйце до потрібного відтінку. Потім використовуйте штампи і чорнильну подушку, щоб акуратно проштампувати зображення на яйці. Якщо деякі місця штампу погано надрукувалися, контури можна акуратно навести тоненьким фломастером або гелевою ручкою.

28. Маркер

Ще один найпростіший спосіб, як можна швидко прикрасити великодні яйця. Намалюйте будь-які візерунки та малюнки, використовуючи чорний маркер. Таким простим чином, можна створити цілу колекцію!

29. Папір

Як завжди, спочатку потрібно пофарбувати яйце в бажаний колір. Потім виріжте вуха з гофрованого паперу і приклейте в потрібному місці. Намалюйте очі, ніс та рот маркером. Вусики можна зробити з нитки, приклеївши їх клеєм.

30. Стікери

Цей спосіб досить простий, якщо у вас є вже набір готових стікерів. Беремо попередньо пофарбовані яйця спеціальним або харчовим барвником і приклеюємо декоративні наклейки до центру у вигляді будь-якого кумедного малюнка.

Фото: Erik Putz, Roberto Caruso, Tony Lanz.

Зберегти та поділитися:


Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *