4 майстер-класи як зробити свічники своїми руками

Зробити цікаві свічники своїми руками зовсім нескладно. Пропонуємо чотири прості ідеї як із підручних матеріалів створити милі свічники як для дому, так і для саду.

1. Свічник своїми руками із прищіпок.

підсвічник своїми руками з прищіпок

Для проекту візьміть:

  • металеву кришку із краями;
  • дерев'яні прищіпки;
  • клей.

Нанесіть клей на край кришки з внутрішньої та зовнішньої сторони, потім по колу причепіть прищіпки. В принципі можна обійтися і без клею, тоді прищіпки ще можна буде використовувати за призначенням. Але в такому випадку свічник краще особливо не чіпати і не переносити, оскільки конструкція буде досить нестабільною.

підсвічник своїми руками з прищіпок - майстер-клас

Причепивши прищіпки по колу кришки, ви вже отримали свічник. Залишилося лише кілька штрихів. Всередину отриманої дерев'яної оболонки краще поставити склянку або свічкову банку. Місткість можна наповнити піском, дрібним камінням або зернами кави. Зовнішню сторону можна ще прикрасити — обв'язати шнуром із бусинами, стрічками та мереживами, обклеїти гудзиками тощо.

підсвічники своїми руками з прищіпок - майстер-клас

Залишилося тільки дочекатися темряви, запалити свічку та насолоджуватися затишним вечором.

майстер-клас - свічники своїми руками з прищіпок

2. Садові свічники своїми руками зі скляних банок.

Тепле мерехтіння безлічі свічок у саду перетворить будь-який звичайний вечір на дачі на казковий, затишний та романтичний. Мінімум матеріалів, трохи часу та зусиль – і ви запросто зробите садові ліхтарики – свічники своїми руками!

садові ліхтарики - свічники своїми руками

Приготуйте:

  • скляні літрові, півлітрові банки чи ще меншого обсягу;
  • дріт;
  • кусачки та плоскогубці;

Одним шматочком дроту міцно обхопіть шийку банки, з дроту довше зробіть ручку. Головне завдання – добре прикрутити дроти та переконатися в надійності конструкції. Банк, що впав і розбився, та ще й зі свічкою, що горить, — не тільки неприємно, а й небезпечно. Подробиці процесу можна побачити на фотографії.

майстер-клас як зробити садові ліхтарики - свічники своїми руками

Ліхтарики - свічники можна вішати на гачки, прибиті на паркані, підвішувати на веранді, терасі або прямо на гілки дерева. Якщо є дерев'яна рама чи піддон, зробіть цілу садову люстру із свічників!

садові свічники своїми руками із банок

підсвічники своїми руками для саду зі скляних банок

У банки під свічки бажано насипати пісок, зерна чи дрібний гравій. Спробуйте також розписати банки вітражними фарбами, буде дуже красиво!

3. Свічники своїми руками з бляшанок з перфорацією

Прикрасьте ваш сад або дворик саморобними ліхтариками з бляшанок з перфорацією! Світло запаленої всередині ліхтарика свічки гратиме ажурними візерунками.

підсвічники своїми руками з бляшанок

Для створення таких садових свічників знадобиться:

  • консервні або металеві банки від фарб;
  • дріт;
  • цвяхи різного діаметру, викрутки, свердла та молоток.

Банки необхідно ретельно вимити та очистити від залишків вмісту. Так як бляшанки будуть нагріватися, подбайте про те, щоб при нагріванні не поширювався запах того, що раніше було в банку.

садові перфоровані свічники із консервних банок

Приготуйте молоток і те, чим ви набиватимете візерунки: цвяхи різного діаметру, свердла, викрутки і т.д. Кожен предмет може залишати різний отвір, що дозволить урізноманітнити орнамент.

перфоровані свічники своїми руками із консервних банок

Одягніть банку на дерев'яний брусок та почніть набивати малюнок. Попередньо можна нанести його ескіз крейдою або подряпати гвоздиком основні лінії.

підсвічники своїми руками із консервних банок

До країв банки приробіть ручки із дроту, за допомогою яких ліхтарики можна буде підвішувати над садовою доріжкою або на веранді. Дочекайтеся настання вечора та насолоджуйтесь ажурними відблисками свічки!

підсвічники своїми руками із консервних банок

4. Свічники своїми руками із дроту.

підсвічники своїми руками із дроту

Щоб зробити такі свічники — спіральки своїми руками, знадобиться лише дріт та плоскогубці.

Орудуючи плоскогубцями, сформуйте завитки на зразок пружини. Щоб було ще легше, можна обмотувати дротом відповідний предмет циліндричної форми.

підвісні свічники своїми руками із дроту

Важливо зробити досить щільне та стійке дно, щоб свічка не провалювалася і не переверталася. Для цього завитки повинні бути меншими і густішими.

підвісні свічники своїми руками із дроту

Готово! У свічник ставимо свічку-пігулку і підвішуємо всю конструкцію. Так само можна підвішувати вазочки з квітами, баночки з декоративними матеріалами та квіткові горщики.

підвісні свічники своїми руками із дроту

Зберегти та поділитися:


Читайте також:

Одна думка про “4 мастер-класса как сделать подсвечники своими руками”

  1. Ольга

    Дякую за ідеї! Я якраз дуже хотіла свічники схожі для дачі, але зараз купити не можу, тому величезне спасибі за поради! мені здається, особливо красиво будуть виглядати з бляшанок з перфорацією! Втілюватимемо!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *