Сучасний дизайн камінів у будинку

Можна дивитися нескінченно на три речі: живий вогонь, воду, що ллється, і зоряне небо. В інтер'єрі будинку можна розмістити елементи кожної із цих стихій. Але сьогодні ми розглянемо вогонь і незвичайний дизайн камінів, які разом створюють дійсно чарівне видовище. Камін будинку - це не тільки старовинний символ домашнього вогнища, що дає тепло, затишок і світло. Вечір, проведений біля каміна, позбавить стресу та напруги, подарує спокій, впевненість і радість, наповнить чистою енергією вогню. Поряд із класичними камінами велику популярність завоював сучасний дизайн камінів у стилі хай-тек, модерн та мінімалізм. Адже камін в інтер'єрі це центральний елемент, навколо якого будується обстановка кімнати. Ми не будемо зупинятись на типах камінів, згадаємо тільки, що розрізняють каміни за типом палива, типом топки, способом встановлення.

1. Дизайн камінів у стилі модерн та хай-тек (hi-tech)

Модерн і хай-тек – сучасні стилі дизайну камінів. Стиль модерн виник на рубежі 19 і 20 ст і каміни були покликані доповнити та підкреслити сучасність інтер'єру. На відміну від класичних моделей та традиційних стилів, камінні портали модерн радують величезною різноманітністю матеріалів, кольорів та геометричних форм. Вигнуті абстрактні лінії, орнаменти та візерунки, нестандартні матеріали та елементи дизайну роблять осередок справжнім витвором мистецтва. Матеріалом може бути як метал, і натуральний чи штучний камінь. Стилю хай-тек — ультрасучасний перебіг модерну. До цього стилю прийнято відносити каміни, в яких втілені передові технології. Використовуються високоякісні вогнетривкі матеріали, такі як сталь, скло, різні сплави та пластик. Основна характеристика цього стилю камінів – високотехнологічний та дуже сміливий дизайн.

дизайн каміна в стилі модерн дизайн каміна в стилі модерн дизайн камінів у стилі модерн дизайн каміна в стилі модерн дизайн каміна в стилі модерн дизайн камінів у стилі hi-tech дизайн камінів у стилі hi-tech дизайн камінів у стилі hi-tech дизайн камінів у стилі hi-tech дизайн камінів у стилі hi-tech камін у стилі хай-тек

камін у стилі хай-тек

2. Дизайн камінів у стилі мінімалізм.

Образно кажучи, каміни в стилі мінімалізм є лише нішою в стіні, де горить полум'я, і більше нічого. У цьому дизайні можна і потрібно видалити весь декор, обробку, яскраві кольори та сучасні матеріали, загалом все, що може прикрасити камін. Краса та витонченість цього стилю – у простоті та відсутності надлишкових елементів. Щоб такий камін органічно вписався в інтер'єр, бажано і з кімнати прибрати громіздкі і зайві предмети, створивши світле і наповнене повітрям простір.

дизайн камінів у стилі мінімалізм дизайн камінів у стилі мінімалізм дизайн камінів у стилі мінімалізм дизайн камінів у стилі мінімалізм дизайн камінів у стилі мінімалізм

Класичні каміни з натурального каменю органічно вписуються практично в будь-який інтер'єр і стиль, але все більшої популярності набувають нестандартні оригінальні моделі в сучасних стилях.

камін у стилі хай-тек

камін у стилі хай-тек

підвісний камін у стилі модерн

підлоговий камін у стилі хай-тек

стиль каміна модерн

стиль каміна модерн

стиль каміна хай тек

стиль каміна хай тек

Зберегти та поділитися:


Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *