Ручки для міжкімнатних дверей своїми руками

Ампір (від французького empire - "імперський") - стиль пізнього класицизму в архітектурі та декоративно-прикладному мистецтві. Виник у період правління імператора Наполеона I у Франції та активно розвивався протягом перших десятиліть XIX століття. У сучасних інтер'єрах квартири такий претензійний стиль використовується рідко, але його окремі елементи і зараз можуть гармонійно виглядати в житло. Наприклад, такі незвичайні ручки для міжкімнатних дверей у вигляді левових голів навівають думки про вишукані імператорські бали в багато прикрашених залах палацу.

Здається, що зараз лакей відчинить двері — і ви поринете у чарівний світ дам, кавалерів та віденського вальсу… Чари? Як і самі ручки, адже їх дуже просто зробити своїми руками із … звичайних гумових іграшок!

ручки для міжкімнатних дверей своїми руками з іграшок

Матеріали для дверних ручок

Щоб зробити ручки для міжкімнатних дверей своїми руками, знадобляться:

  • пластикові або гумові іграшки
  • грунт та акрилова фарба,
  • дерев'яні або пластикові кільця,
  • дерев'яні або з іншого матеріалу диски-тарілки,
  • клей, ножиці, пензель.

Як зробити ручки для міжкімнатних дверей своїми руками

Відрізаємо іграшкові голови звірів, які прикрасять двері. Звучить і виглядає, звичайно, дуже кровожерливо, але що вдієш…У даному випадку це були леви, що гарчать. Завдяки тому, що пащі їх прочинені, стало можливим зімітувати дверні ручки з кільцями.

іграшки для дверних ручок своїми рукамиВажливо підібрати розмір кілець так, щоб вони розміщувалися в пащі лева. Приклеюємо кільця у пащі, потім приклеюємо голови до дисків. Грунтуємо отримані дверні ручки та фарбуємо їх у вибраний колір. Щоб досягти ще більшої схожості зі стилем ампір, можна ручки покрити білою, а потім відтінити золотою фарбами або повністю «позолотити».

ручки для міжкімнатних дверей своїми руками у стилі ампір

Такі ручки для міжкімнатних дверей, зроблені власноруч, відмінно підійдуть для вітальні з бароко або дитячої кімнати. Для вхідних дверей фурнітуру та особливо замки краще замовляти у професійних фірм, адже замки – ефективний захист майна та здоров'я мешканців квартири.

Джерело: http://www.slomanet.ru/ustanovka.html

Зберегти та поділитися:


Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *