Тримач для рушників своїми руками

Важливу роль облаштуванні ванної кімнати займає тримач для рушників. Зручно, коли рушник висить поруч із умивальником чи ванною, на відстані витягнутої руки. Сьогодні ми пропонуємо подивитися три дуже простих майстер-класу як зробити тримач для рушників своїми руками у вигляді штанги чи кільця.

Зміст:

  1. Настінний тримач для рушників своїми руками у вигляді штанги
  2. Настінний тримач для рушника у вигляді кільця.
  3. Рушникотримач у вигляді штанги з стельовим кріпленням.

Настінний тримач для рушників своїми руками у вигляді штанги

тримач для рушників своїми руками

Необхідні матеріали та інструменти:

  • металеві чи дерев'яні перекладини;
  • старі шкіряні ремені чи смужки шкіри;
  • дриль, дюбеля та шурупи.

? Крок 1. Підготуйте поперечини. Якщо ви використовуєте дерев'яні, тобто сенс покрити їх водовідштовхувальним просоченням або лаком, якщо металеві - вибирайте труби з легких нержавіючих сплавів. Подбайте про те, щоб краї штанг не були гострими або зазубреними. Обробіть їх наждачкою або напилком. Можна також використовувати якісь варіанти пластмасових затичок або м'яких чохлів на кінці перекладини.

тримач для рушників своїми руками

? Крок 2 Непотрібні шкіряні ремені - чудовий варіант для власників. Але замість них можна використовувати смужки шкіри, щільні стрічки або стропи. Розріжте ремінь на 4 частини. Складіть одну частину вдвічі і проробіть шилом або дрилем наскрізний отвір ближче до кінців. Отвори можуть і на ремені.

тримач для рушників своїми руками

? Крок 3 Просвердліть два отвори у стіні. Відстань між ними має бути на 10-15 см меншою, ніж довжина штанги. В отвір вбийте дюбель, потім прикладіть складений удвічі шматок ременя і прикрутіть шурупом.

тримач для рушників своїми руками

? Крок 4. Вставте поперечину в ремені. Тримач для рушників готовий до використання! До речі, на такий утримувач у вигляді штанги можна вішати паперові рушники у рулонах.

Настінний тримач для рушника у вигляді кільця

тримач для рушників у вигляді кільця

Необхідні матеріали та інструменти:

  • металеве кільце;
  • старий шкіряний ремінь чи смужка шкіри;
  • дриль, дюбеля та шурупи.

? Крок 1. Відріжте шматок ременя або шкіри довжиною 10-15 см. Складіть вдвічі і зробіть ближче до кінців наскрізний отвір шилом або дрилем.

тримач для рушників у вигляді кільця

? Крок 2 Зробіть ременем петлю навколо кільця. За бажання можна використовувати клей, щоб кільце не оберталося в петельці.

? Крок 3 Просвердліть отвір у стіні, вбийте дюбель і прикрутіть шурупом шкіряну петлю з кільцем.

тримач для рушників у вигляді кільця

тримач для рушників у вигляді кільця

Рушникотримач-штанга з стельовим кріпленням

 тримач для рушників - перекладина

Досить незвичайний проект власника, що нагадує циркову трапецію. Якщо використовувати пряжки, аналогічні тим, що використовуються в плечових ременях сумки, висоту штанги можна регулювати.

тримач для рушників - перекладина

Необхідні матеріали та інструменти:

  • металева або дерев'яна перекладина;
  • 2 ремені завдовжки не менше 1,5 м (2 стропи, стрічки з поліпропілену або щільні бавовняні);
  • дриль, дюбеля та шурупи;
  • стельові кріплення - гачки або кільця.

? Крок 1. Зробіть петлю на кінці кожного ременя. Якщо ви не плануєте витягувати штангу з петель, щоб міняти рулони паперових рушників, то можете щільно обернути ремінь навколо поперечини, зашити і проклеїти або використовувати липучки.

тримач для рушників - перекладина

? Крок 2 Вмонтуйте за допомогою дриля, шурупів та дюбелів спеціальні кріплення в стелю. Переконайтеся, що довжина ременів однакова, а відстань між кріпленнями дорівнює відстані між петлями на перекладині. Тоді штанга висітиме рівно, паралельно підлозі. Зробіть петлю на ременях та прикріпіть їх до кріплень.

тримач для рушників - перекладина

Три представлені вище тримачі для рушників можна використовувати не лише у ванній кімнаті, а й на кухні, а також у туалетах кафе та громадських установ, у басейнах чи саунах. Замовити будівництво басейну з терасою під ключ рекомендуємо у професіоналів https://nicas.com.ua/

Зберегти та поділитися:


Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *