Штори в інтер'єрі: сучасні тенденції

Декорування будь-якого приміщення – важливий момент.

Правильно підібрані штори здатні зробити з простого приміщення щось незвичайне. Завдяки тканинам можна усунути будь-яку суперечність в інтер'єрі, згладити гостре та прикрасити звичне.

Залежно від кольору, малюнка, фактури тканини можна ушляхетнити, підняти настрій, впливати на емоції. Текстиль в інтер'єрі здатний перетворити приміщення у будь-якому стилі, надати йому щось нестандартне та нове, створити атмосферу, наповнити кімнати затишком та наситити життєвою енергією.

  • Що таке текстильне оформлення?

Це оббивка меблів, штори, фіранки, покривала, подушки та інші дрібниці, які у декоруванні приміщень. Саме декор здатний поставити фінальну крапку чи дати привід для фантазій. Якщо правильно поєднувати колір, малюнок, фактуру, можна поставити необхідні акценти, надаючи кімнатам потрібну атмосферу.

У цій статті Handmadeidea.com.ua розповість про оформлення приміщень шторами та фіранками. Розглянемо кілька різновидів штор, найпопулярніших у сучасному дизайні інтер'єру.

Французькі штори

Французькі штори – це кілька окремих секцій, виготовлених напівкруглими складками. Якщо вікно має форму арок, класичні французькі штори нададуть вітальні якусь загадковість.

Римські

Якщо взяти щільну тканину, розбити кілька рівних частин, вшити кілька жорстких горизонтальних планок для фіксації, виходять римські штори. Піднімати їх можна шнуром керування або за допомогою електродвигуна. Такий текстиль люблять прихильники всього сучасного та модного. Вони чимось нагадують французькі штори та жалюзі. Від французьких римські відрізняються прямими лініями, а від жалюзі – суцільним полотном.

Австрійські

Австрійські штори – це римські та французькі «в одному флаконі». Вони також відкриваються і закриваються, а плавність напівкруглих складок - це взято у французьких штор. Австрійські більше підходять для маленьких вікон. Зшийте подібний текстиль із легких тканин світлих або пастельних тонів, і ви отримаєте романтичну та таємничу атмосферу приміщення.

Австрійські штори з яскравих тканин чудово підійдуть для дитячої кімнати або кухні.

Японські

Той, хто віддає перевагу східному стилю в інтер'єрі, може оформити вікна японськими шторами. Це цілісні рівні полотна, які пересуваються у вікні завдяки жорстким вставкам внизу і вгорі, але їх не треба складати. Такі штори ще звуться «панельні».

При використанні оригінальних тканин з орнаментами, різними прикрасами, незвичайними малюнками японські штори роблять вікна незвичайними. Якщо ви прихильник стилю мінімалізм, то можна взяти тканину без малюнка; за допомогою однотонних тканин можна наголосити на просторі приміщення. Одна з переваг подібних штор - на них не збирається пил, і їх можна пилососити.

Всі представлені види штор у різних кольорах та варіантах оформлення, можна вибрати в каталозі інтернет-магазину tekstail.com.ua, де можна замовити штори та тюль оптом за вигідною ціною. Вибирайте та перетворюйте інтер'єр вашого житла.

Зберегти та поділитися:


Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *