12 ідей ландшафтного дизайну двору у приватному будинку

Навіть невеликий двір приватного будинку може бути оформлений у чарівному стилі, якщо використати оригінальні ідеї ландшафтного дизайну, представлених у цьому списку. HandmadeIdea.com.ua зібрав для вас найкращі варіанти та проекти для створення чарівних краєвидів вашого двору.

1. Садова арка в трояндах

Є кілька речей, які романтичніші, ніж просто троянди. Білий паркан та садова арка у цьому саду не лише допомагають прикрасити вхід до будинку, а й надають романтичного вигляду всьому двору цілком. А зелена доріжка з плитняку та широкі клумби чудово доповнюють дизайн озеленення приватного будинку. Сміливий червоний колір троянд добре поєднується з білим кольором арки та огорожі.

2. Двір в іспанському стилі

У дизайні цього двору використовувалися круглі клумби з каміння навколо дерев, доріжки викладені плитками та декоративний фонтан. Все це розмаїття кам'яних матеріалів з квітковим мотивом та горщиками біля входу, характеризують іспанський стиль.

3. Ставок у дворі

Чому б не додати до свого подвір'я невеликий ставок із ліліями біля входу до будинку. Мало того, що це дуже красиво, так ще й чудовий спосіб бути ближчим до природи щоразу, коли ви виходите з дому. Для більшої реалістичності такої міні еко-системи можна поселити в ставку кілька жаб та риб.

4. Квітковий струмок

Якщо створити ставок біля будинку з попередньої ідеї вам буде проблематично, то можна спробувати зробити такий чудовий струмок. Тим більше вода, що стікає, не пропаде дарма, вона підживлюватиме грунт для квітів, які ростуть по периметру струмка. Озеленювачі ділянок приватних будинків часто випускають з уваги таку просту ідею, як підвісні горщики з петуніями. Ця скромна, але дуже красива квітка може дивним чином освіжити ваш ганок. Це допоможе візуально доповнити загальну картину та зв'язати зовнішній вигляд будинку із двором.

5. Сільський ландшафтний дизайн

Відмінна ідея оживити ділянку двору за приватним будинком! Якщо вам довелося спиляти старе дерево, то не поспішайте викидати колоду та викорчовувати пень. З них можна зробити невеликий квітник або клумбу – це чудова природна альтернатива бетону чи пластику. У попередніх статтях ми вже розповідали, як робляться клумби з колоди та пня своїми руками. На пень ще можна посадити якогось декоративного жука або мурашки, як на фото. Тут буде де розгулятися вашої фантазії!

6. Домашній водоспад

Відмінна ідея додати у свій двір водоспад. Особливо, якщо у вас біля будинку є стрімчак з каменів, то обов'язково беріть цю ідею на озброєння. Вода, що стікає, заспокоюватиме мешканців своїми звуками. Вона може стікати в якийсь водойма, довкола якого посадите яскраві багаторічні рослини, це допоможе створити пишний гірський вигляд. З таким ландшафтним дизайном ви точно будете ближче до природи.

7. Ефектний субтропічний стиль

Якщо вам пощастило жити в кліматі, де можна вирощувати субтропічні види рослин, подумайте про використання цієї ідеї для озеленення вашого двору. Якщо ні, не біда – пальми можна замінити іншими схожими деревами. Фокус уваги у цьому проекті привертає декоративний водоспад. У районах, де загроза замерзання мінімальна, цей водний об'єкт не потребуватиме такого ж догляду, як фонтани або ставки в північних районах.

8. Двір у стилі пустелі


Перед вами фотографія сучасного ландшафтного дизайну пустелі його ще називають «двір з низьким рівнем обслуговування», т.к. стригти траву вам точно не доведеться. Якщо вам подобається такий стиль, вам однозначно варто продати його біля свого приватного будинку. Для створення такого двору потрібно засипати потрібну ділянку гравієм і посадити сукуленти як на фото. Для створення клумби використовувалися сіра галька і рослини агави, а за відсутністю першого і другого, можна використовувати звичайні камені і висадити інші рослини, що імітують пустельний стиль, наприклад кактуси.

9. Пустельний оазис

Ще одна ідея дизайну у стилі пустелі. У цьому проекті приватного двору використовується кактус та агава замість стандартних вічнозелених рослин. Камінь та гравій – найкращі друзі ландшафтного дизайнера на пустельну тематику. В даному варіанті цей будівельний матеріал був використаний, щоб виділити невелику ділянку зеленого газону - він виступає в ролі оази. Щоб не поливати і не косити таку невелику площу газону, краще зробити його зі штучної трави.

10. Міський маленький двір

Міські маленькі двори можуть бути проблемою створення об'ємного ландшафтного дизайну. Однак за допомогою ось такої нехитрої ідеї можна візуально збільшити ділянку. Для цього потрібно зробити геометричну живоплот і мініатюрний квадрат навколо кам'яного горщика з папоротями. По краях двору ростуть невеликі дерева та багаторічні чагарники. Навіть якщо ви живете в передмісті, але у вас є крихітний палісадник, то ви можете сміливо застосувати проект цього саду, використовуючи маленькі живоплоти і уникаючи посадки великих дерев.

11. Водне садівництво

Ще одна варіація дизайну двору з струмком, але тут більше каміння, квітів і рослинності, що додає натуральніший не декоративний вигляд. Як ви можете бачити на фото, в цьому прикладі є все, від троянд до квітучих трав, таких як розмарин, лаванда та чебрець. Також, серед усієї цієї рослинності, видніються невеликі саморобні скульптури.

12. Хвилястий мінімалізм

А насамкінець, на перший погляд простий, але досить цікавий мінімалістичний ландшафтний дизайн ділянки з альтанкою. Доріжка через двір виконана у хвилястому стилі з невеликими клумбами у формі очей. Просто, але зі смаком!

Handmade Idea сподівається, що цей список ідей, надихне вас на реалізацію чудового ландшафтного дизайну на подвір'ї свого будинку. Відмінної фантазії та успішної творчості! 

Зберегти та поділитися:


Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *