Як зробити з книги вазон для сукулентів

Щоб додати трохи шарму в інтер'єр вашої квартири або дачі не обов'язково витрачати багато часу і грошей. Дизайнер Russell Brown практично з нічого створив безліч цікавих декоративних прикрас, з яких мені дуже сподобалися кумедні кадки-горщики для кімнатних рослин, зроблений зі старих книг. Керуючись покроковою інструкцією, ви легко зможете зробити такі ж своїми руками!

Вже чимало виробів із старих книг вигадали люди: від полиць до скульптурних композицій. Багато хто може вважати блюзнірським різати книги, але дизайнер вважає, що це — художнє переосмислення і повторне використання непотрібної речі, що стала. Russell знаходить натхнення в тому, що знаходить щось прекрасне і робить з нього ще більш прекрасний і витончений витвір, як і сталося зі старими книгами та кімнатними рослинами-сукулентами.

горщик для кімнатних рослин із книги

Процес виготовлення такого оригінального вазону дуже простий і не займе багато часу і зусиль. Детальна покрокова інструкція – нижче, на закладках.

матеріали для роботиМатеріали для роботи:

  • стара товста книга
  • 2-3 невеликі сукуленти, не більше
  • трохи ґрунту, камінчиків або піску
  • мох або ґрунтове зелене покриття
  • канцелярський ніж
  • клей
  • целофан або пергаментний папір

склеюємо книгу

За кілька годин до роботи нанесіть тонким шаром прозорий клей на блок сторінок. Немає необхідності ретельно проклеювати обріз, клей просто допоможе тримати сторінки разом, коли ви різатимете отвір.

ріжемо отвір у книзі

Вирізання відповідного отвору - найбільш трудомістка частина процесу. Заздалегідь визначтеся, якої форми та розміру буде площа для посадки сукулентів. За допомогою лінійки окресліть робочу поверхню і гострим канцелярським ножем сміливо ріжте сторінки кілька разів. Поступово проріжте отвір глибиною не менше 4 см. Отвір не повинен бути акуратним і чистим, в результаті буде видно лише першу сторінку, так що не турбуйтеся за нерівні краї та криві зрізи. Першу титульну сторінку залиште для краси незайманою.

покладіть целофан в отвір

Викладіть отвір целофаном або пергаментним папером. Це запобігатиме попаданню води на книгу.

Якщо глибина книги дозволяють, то першим шаром покладіть камінчики чи пісок на дно отвору. Це забезпечить деякий дренаж, за що сукуленти будуть вам дуже вдячні. Другим шаром покладіть ґрунт, куди акуратно перемістіть із горщиків зелених мешканців. Цим невибагливим рослинам не потрібно багато води, а гравій дає можливість воді стекти і залишити коріння сукулентів у комфортному для них сухому стані. Якщо місця для каміння немає - не хвилюйтеся, сукуленти, як і раніше, житиме навіть без дренажу.

покриваємо ґрунт мохом

Ґрунт покрийте сухим мохом. Звичайно, можна залишити ґрунт і непокритим, але із зеленим килимом вся композиція виглядає приємніше й естетичніше, до того ж, мох допоможе підтримувати рослини в неглибокому горщику.

відрізаємо зайвий пергамент

Відріжте зайвий целофан трохи нижче краю горщика і акуратно сховайте його.

От і все! Оригінальний декор для будь-яких приміщень готовий!

Раз на тиждень сукуленти слід поливати невеликою кількістю води. При цьому намагайтеся не намочити титульний лист та всю книгу. Крім того, цим зеленим насадженням потрібно багато сонячного світла, тому виберіть освітлене місце приміщення або регулярно виносите рослини на вулицю.

Зберегти та поділитися:


Читайте також:

Одна думка про “Как сделать из книги вазон для суккулентов”

  1. Андрей

    Які клеї рекомендовані для підготовки флораріумів із кераміки, гальки, кам'яної сировини?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *